Erzin OSB´de yol yapımı başladı

Erzin Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) iç yollarının yapımı için ilk beton törenle döküldü.

GÜNCEL 8.11.2018 15:07:50 0
Erzin OSB´de yol yapımı başladı

İskenderun/SES

Erzin OSB´deki törene Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin TSO Başkanı Muhteşem Vural, sanayici ve işinsanları da katıldı.

Adana ile sınır sorunu yaşandı
Temel atma töreninde konuşan vali Ata, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün İŞ-KUR´a kayıtlı milyonlarca insan var. Bize bir şekilde ulaşarak iş isteyen birçok vatandaşımız var. Bu sorunu çözmek her şeyden önce devletin en önemli görevlerinin başında geliyor. Hatay´da göreve başladıktan sonra Erzin´le ilgili konular bize intikal ettirildiğinde burayla ilgili sorunların çözümü için elimizden gelen çabayı gösterdik. Burasının daha önce 75. Yıl OSB olarak kurulma çalışmaları başlatılmış ve ilk adımı 2008 yılında atılmıştır. 2009 yılında da tüzel kişilik kazanmıştır. 1.750.000 metrekare alan belirlenmiş, 2016 yılı sonuna kadar 1.750.000 metrekare alandan 500.000 metrekaresi İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekler ile kamulaştırılmıştır. Bu tempoyla devam etseydi en az 15 yıl daha kamulaştırma için bekleyecekti. Kocaeli´nde görev yaptığım süre içerisinde birçok organize sanayi bölgesi kurduk ve devletten bir kuruş bile destek almadan tamamını sanayicilerimizin katkılarıyla yaptık. Oradaki tecrübelere dayanarak imar planını ve altyapı projelerini hazırlattık. Sanayicilerimize ön tahsisini yaptık, onlardan belirli bir bedel alarak 8 yıllık dönemde 500.000 metrekarelik yer kamulaştırılmışken biz bir yılda kalan 1.250.000 metrekarelik yerin kamulaştırmasını yaptık ve tapusunu aldık. Aslında şuanda çok daha ileride olmamız gerekirdi ama maalesef Adana ile yaşadığımız bir sınır sorunu dolayısıyla 1,5 yıllık bir gecikme yaşadık. Gönül arzu ederdi ki bu tarihte biz burada temel atma töreninde değil onun yerine bazı fabrikaların açılışını yapalım isterdik. İnşallah bundan sonraki süreçte bu gecikme telafi edilir. Ne yazık ki Adana ilimizle yaşanan sınır problemi dolayısıyla 1.750.000 metrekarelik alan, 1.450.000 metrekareye düştü. Fakat genişleme alanı ile birlikte toplamda onaylanan 3.750.000 metrekarelik alanı yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizle buluşturma imkanını da hem ilçemize hem de ilimize kazandırmış olacağız. İnanıyorum ki burası bittiğinde en az 15 bin kişiye istihdam sağlayacak ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak” diye konuştu.
Erzin Belediye Başkanı Şimşek ise “Erzin, uzun yıllardır bu OSB´nin hayata geçmesini bekliyordu. Valimiz bu iş için elini değil gövdesini taşın altına koydu. Bugün temelini attığımız OSB, ilçemizin iş imkanlarını çok yukarılara çekecek. Erzin´de ve sanayicilerimize düşen artık burayı işlemek” dedi. Kaymakam Demirci de şunları söyledi: “Erzin konumu itibariyle çok şanslı bir ilçe. Demiryolu, deniz ve havayolu ulaşımı açısından kavşak noktasında. Aynı zamanda narenciye üretiminin merkezi. Bu OSB´nin kurulabilmesi için valimiz Erdal Ata´nın rehberliğinde çok kısa sürede çok önemli bir mesafe kat ettik. Erzin OSB´nin arazisi konusunda Adana ile yaşanan sınır probleminin çözümünde de valimiz büyük gayretler ortaya koydu. Bu açıdan Erzin adına kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum. OSB´nin faaliyete geçmesi ile birlikte Erzinistihdam konusunda da önemli bir yere gelecek.'
Hatay Valiliği ve Erzin Belediyesinden yapılan açıklamalara göre, Erzin OSB´nin temeli dua eşliğinde kurdele kesimi ile yapıldı ve Erzin OSB´de hizmet verecek yolların temeline ilk beton döküldü.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22