Erzin´de narenciye üreticisi kooperatifleşiyor...

Ürettikleri ürünün fiyatını alıcıların belirlemesi yüzünden sıkıntılar yaşayan Erzinli üreticiler, 1973 yılında kurulan Narenciye Üreticileri Kooperatifini yeniden canlandırmak üzere harekete geçti.

GÜNCEL 14.12.2021 14:39:45 0
Erzin´de narenciye üreticisi kooperatifleşiyor...

İskenderun/SES

Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin´in düzenlediği toplantıda bir araya gelen narenciye üreticileri, kooperatife katılma kararı aldı. Erzin Ziraat Odası Başkanı Keskin, emek ederek büyüttükleri narenciye ürünün fiyatını alıcıların belirlediğini belirterek, “Erzin´de 1973 yılında kurulu narenciye üreticileri kooperatifi vardı. Bir on yıl kadar güzel işler yapmış, daha sonra işlerden dolayı gördüğü maddi zararlardan dolayı işlerliğini kaybetmiş” dedi. Atıl bir şekilde duran bu kooperatifi tekrar canlandırmayı düşündüklerini ifade eden Keskin, şunları söyledi: “İlçedeki çiftçilerle bir araya gelip, ilçe tarım müdürlüğü ve ziraat odasının öncülüğünde toplantılar yaptık. Arkadaşların ‘kooperatifçiliğe varız´ demeleri üzerine bu işe girişmek istedik. Erzin olarak 1973 yılında kooperatif kurmuşuz ama geliştirememişiz, büyütememişiz, işlevsiz hale getirmişiz. Öncelikle bizim kooperatifçiliği öğrenmemiz lazam. Kooperatif kağıt üzerinde kurulabilir, her şey resmi kurumlarda bir çatı altında olabilir ama önemli olan kurulmuş olan bu sektörde işlevsel ve süreklilik olması gerekir.'
rzin Ziraat Odası Başkanı Keskin, “İzmir Tire Süt Kooperatifçiliğini örnek alıyoruz. Aldığımız bilgiler neticesinde Tire kooperatifi çok güzel bir şekilde idare edildiğini, üyelerinin memnun olduğunu duyuyoruz. Kooperatif kurmak için değil, kooperatifçiliği öğrenmek için Tire´ye gidiyoruz. Oraya kooperatifçiliğin nasıl yapıldığını, kooperatifçilik nasıl yönetiliyor, nasıl geliştiriliyor, üyeler nasıl destekleniyor, bunları öğrenmeye gidiyoruz' değerlendirmesini yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74