Erzinli Ekiz, ´Afrin´ şehidi

Afrin´de TSK´ya ait helikopter düşürüldü olayda iki asker şehit oldu; aynı gün çıkan çatışmalarda da 9 asker şehit oldu.

HATAY 12.02.2018 09:56:16 0
Erzinli Ekiz, ´Afrin´ şehidi

Şehitlerden Erzinli Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz (27), dün düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan bir askeri helikopter, isabet alıp, Suriye´nin Hatay sınırında, Kırıkhan ilçesinin karşı tarafında Suriye sınırında düştü. Helikopterin düştüğünü, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısında açıkladı. Erdoğan 'Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak. Bedelini ağır ödeyecekler' dedi. Başbakan Binali Yıldırım da başka bir toplantıda, 2 askerin şehit olduğunu, helikopterin düşme nedeninin araştırıldığını söyledi. Olay yerine giden ekipler, yaralı askerleri Kırkhan Devlet Hastanesine getirdi. Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Milletvekili Orhan Karasayar ve Fevzi Şanverdi, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Emniyet Müdürü Mustafa Özkan´ın da arasında bulunduğu bölge protokolü de hastaneye giderek, yaralı askerleri ziyaret etti ve hekmlerden sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

TSK´nın 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00´de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı ´Zeytin Dalı Harekâtı´nda 23. güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Kilis ve Hatay´dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40 köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekâtta, derinlik oluşturularak, ilerleyişini sürdürülüyor. TSK´dan yapılan açıklamada 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin´de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır' ifadesine yer verildi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Zeytin DalıHarekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için devam eden operasyonlar esnasında Kırıkhan sınır hattında T-129 Atak helikopterimizin düşürülmesi sonucu iki kahraman pilotumuz şehit düşmüştür. Aziz milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Operasyon kapsamında yaralanan askerlerimiz Kırıkhan Devlet hastanesinde tedavi altına alınmıştır' değerlendirnmesine yer verdi.

İstanbul Din Görevlileri Derneği 45 hafızla, Reyhanlı´daki Hac Konaklama Tesislerindeki askeri ziyaret edip, kurbanlar kesti ve dua etti. İlçe müftüsü Murat Akçay da, şehitliğin ve vatanın önemini anlatan konuşma yaptı.

Çatışmada Erzinli Oğuzcan şehit oldu

Suriye´nin Afrin kentinde yürütülen ´Zeytin Dalı Harekâtı´ndaki çakışmalarda da 9 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Helikopterdeki şehitlerle, bu sayı 11´e yükseldi. Şehit olan 8 mehmetçiğin cenazesi, dün Hatay Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Hatay Havaalanı´ndan memleketlerne uğurlandı. Havaalanındaki tören basına kapalı yapıldı. memleketlerine gönderilen şehitlerin, düşürülen ATAK helikopterlerinin şehit pilotları Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman ve Üsteğmen Erdem Mut ile PKK/YPG´lilerle çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, Uzman Çavuşlar Halis Koca, Koray Karaca, Serdar Ege, Hüseyin Şahin ve Hamza Karacaoğlu´nun cenazelerinin bulunduğu öğrenildi. TSK´nın ilk açıklamasında Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yapılan operasyonlarda 3 askerin şehit olduğunu ve 5 askerin yaralandığını açıkladı. İkinci TSK açıklamasında ise 2 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı duyuruldu. TSK, ilerleyen saatlerde yapılan üçüncü açıklamada da, 4 askerin şehit olduğu ve 2 askerin yaralandığını bildirdi. Operasyonlarda şehit olduğu açıklanan 6 isim şöyle: Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın, Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, Uzman Çavuş Halis Koca, Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin ile Erzin´li Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz.

Erzinli şehit toprağa verildi

´Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen 27 yaşındaki Hataylı Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz´in şehit haberi, Erzin´deki ailesine ulaştı. Cumhuriyet Mahallesi´nde oturan şehidin babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz´e, askeri yetkililer sağlık ekipleriyle haberi verdi. Şehidin, bekar olduğu ve 4 yıldır görev yaptığı belirtildi.
Hataylı şehit Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz´in cenazesi, dün Erzin´de düzenlenen törenle toprağa verildi. Hastane morgundan alınan şehit Ekiz´in cenazesi, önce baba evine getirildi ve helallik alındı. Şehit Ekiz´in cenazesi, Mahmutlu Mahallesi Mülümün Mezarlığı´nda toprağa verildi.
Cenaze törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilleri, Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar da katıldı.
Şehidin ablası Gülşah Ekiz´in de Eskişehir´de polis olarak görev yaptığı, kuzeni Uzman Çavuş Uğur Ekiz´in de 2010´da İstanbul´daki servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı ise ayrı ayrı açıklamalarla kırıma uğrayan helikopterde 2, çıkan çatışmada ise 9 askerin şehit olduğunu bildirdi. Helikopterle ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, 118´i önceki gün olmak üzere harekatın başlangıcından bu yana toplam 1.480 YPG´linin öldürüldüğü ifade edildi.

Akar, Hatay sınırında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, dün Hatay bölgesinde inceleme ve denetlemede bulundu. TSK´dan yapılan açıklamada, 'Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, 11 Şubat 2018 tarihinde Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulunmaktadır' ifadesine yer verildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00