“Esas olan yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğüdür”

Yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğünün dokunulmazlığının korunmasının önemini vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, İsrail´in Mescid-i Aksa´daki yaptırımları ve Filistinlilere yönelik tutumunu küstahlık olarak değerlendirdi,

25.07.2017 11:04:43 0
“Esas olan yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğüdür”

Akın Bodur/İskenderun

Bu konuyla ilgili hiçbir girişimde bulunmamakla eleştirdiği AKP hükümetine çağrıda bulunan ve taleplerini 5 madde ile özetleyen Milletvekili Birol Ertem, “Filistinliler yüzyıllardır Mescid-i Aksa´yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödüyor, ancak sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabettir” dedi.
İsrail Büyükelçisinin geri gönderilmesini ve İsrail ile 28 Haziran 2016´da imzalanan anlaşmayı feshetmesini öneren Milletvekili Ertem´in diğer 3 talebi ise şöyle: “İsrail ile yeni bir ticari anlaşma imzalamayın, ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayın. Mescid-i Aksa´nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösterin. Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin.”

“Kudüs uluslararası hukukun korumasında olmalı”
İnsanın en kutsal ve dokunulmaz olanı, yaşam hakkı ve ibadet özgürlüğünün en kutsal ve dokunulmaz olan olduğunu vurgulayan, Kudüs ve Mescidi Aksa´nın uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmasının zorunuluğuna dikkat çeken Ertem, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden İsrail küstahlığına devam ediyor. 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa´da üç Müslüman´ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa´ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. Tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa´nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleri, Mescid-i Aksa´nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçlarıdır. Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs´e 1948´den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, İslam´a karşı yapılan bir saldırıdır. İsrail´in İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözüne bakarak 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail´e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz!' demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedirler. Filistinliler yüzyıllardır Mescid-i Aksa´yı ve kutsal mekanı korumak için bedel ödüyor, ancak sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların sahip çıkması gereken bir mabettir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak masum Filistin halkının yanında, terörist İsrail´in ise karşısındayız. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler acilen İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirmelidirler.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04