Eski Adiye yanına 8 metrelik saat kulesi

Hükümet konağına dönüştürülen ve yenileme çalışması devam eden koruma altındaki eski Adliye binasının yanındaki Cumhuriyet Meydanı´nda 8 metrelik saat kulesinin inşa çalışması başladı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çalışmay

29.06.2017 10:33:02 0
Eski Adiye yanına  8 metrelik saat kulesi

 

Cumhuriyet Meydanı´nda bir kaç kez değişiklik yapılan su havuzu kaldırılarak yerine saat kulesi yapım çalışması başladı. Beton tablası dökülen saat kulesi çalışmasını inceleyen Başkan Dingil, çalışmalar hakkında Park Bahçe Müdürü Aylin Selçuk´tan bilgi aldı.

Selçuklu mimarisinden esinlenilmiş
Selçuklu mimarisinden esinlenerek projelendirilen saat kulesi ile ilgili Başkan Dingil, şunları söyledi: “Cumhuriyet Meydanı´nda yapımına başlanan, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde ilk olarak projeye uygun bir şekilde saat kulesinin temel betonlaması yapıldı. Ardından ankraj çalışması yapılacak. Özel merme dökümden yapılmakta olan saat kulesi Selçuklu mimarisinden örnek alınan motif ve biçimlere uygun olarak projelendirildi. Saat kulesinin saat bölümünün 4 yüzü olacak, her yüz birbiri ile aynı olacaktır. Cumhuriyet Meydanı Saat Kulesi en kısa sürede tamamlacak.”

“Kenti güzelleştiriyoruz”
Tarihi binanın hemen yanında 8 metre olarak inşa edilecek saat kulesi çalışması ile süren düzenlemeleri ‘kentin güzelleştirilmesi´ olarak yorumlayan Başkan Dingil, “Şehir merkezini daha da güzelleştiriyoruz. İlk önce kent merkezinde bulunan elektrik telleri yerin altına alındı. Daha sonra yollara tamamen sıcak asfalt ile kaplandı. Kaldırım yenileme çalışmaları bitmek üzere. Çarşı düzenlemelerinin ardından şimdide kentin en işlek bölgesine saat kulesi yapıyoruz. İskenderun şehir merkezini daha modern daha güzel hale getirmek için çalışmalar devam edecek” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22