Esnaf 7 gün kepenk kapatacak

Hatay´da vaka oranındaki artış yüzde yüzü aşarken esnaf bir hafta kepenk kapatarak salgınla mücadeleye katkı verecek

HATAY 4.12.2020 18:39:09
Esnaf 7 gün kepenk kapatacak

Hatay´daki esnaf odaları, oda ve borsalar adına yapılan ortak açıklama ile gıda üretimi, toptan ve perakende satışını yapan işyerleri haricindeki tüm işyerlerine pazartesi gününden itibaren 1 hafta süre ile işyerlerini kapatma çağrısı yapıldı.

Hatay Esnaf Odaları Birliği ve bağlı odalar ile ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsalarının aldığı tavsiye kararıyla ‘sağlık çalışanlarına yardımcı olmak, işletmeci ve çalışanların sağlığını´ korumanın amaçlandığı belirtildi.

Oda ve borsalardan yapılan ortak açıklama şöyle:

“Kovid-19 salgını ilimizde ve ülkemizde hızla yayılmış olup vaka sayısı, hasta sayısı ilimizde ciddi boyutlara ulaşmıştır. Salgın sebebiyle ölüm haberleri içimizi acıtmaktadır.

Pozitif vaka artışı sağlık sistemimizi zorlayarak sağlık çalışanlarımızı da tehdit etmekte olup, sağlık hizmetlerinin yerine getirlesini oldukça zorlaştırmaktadır. Hatay ili son günlerde vaka sayısı bakımından maalesef ilk sırada gelen iller arasına girmiştir.

Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak, kendimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla Hatay Esnaf Odaları Birliği ve Birliğe bağlı Odalar ile Hatay ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları olarak iş bu tavsiye kararını alıyoruz.

Gıda üretimi, toptan ve perakende satışını yapın işyerleri hariç olmak üzere, 07.12.2020 Pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca işyerimizi kapatıp hem kendimiz hem de çalışanlarımız olarak evimizde izole olunmasını, böylelikle sosyal hareketliliğin azaltılmasını tüm esnaf ve tacirlerimize tavsiye ediyoruz.

Böylelikle salgınla mücadele sürecine hep beraber katkı vermiş olacağız. Önce sağlık önce yaşam.”

Anahtar Kelimeler: Esnaf kepenk kapatacak

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15728,30%-2,42
  • DOLAR

    44,33% 0,07
  • EURO

    51,10% -0,38
  • GRAM ALTIN

    6129,90% -4,31
  • Ç. ALTIN

    10413,96% -6,71