Esnaf, pişirim izni istiyor

İskenderun Belediyesi´nin Çay mahallesi Osmangazi Caddesi ile Beş Temmuz Caddesinin kesiştiği noktada yaptığı Balık Semt Pazarı, hizmete girdi.

10.01.2017 10:02:50 0
Esnaf, pişirim izni istiyor

Üstü çok katkı otopark olan Balık Pazarı´nda, 22 balıkçı esnaf faaliyet gösterecek. Birçok balıkçı, pazara taşınırken, bazılarının da taşınma hazırlığı yaptığı belirtildi. 

İskenderun Belediyesi Balık Semt Pazarı esnaflarından Cengiz Uzun, Mehmet Ali Tekin, Suphi Zambak, pazarda pişirim izni verilmesini istediklerini ifade etti. Çay mahallesindeki Balık Semt Pazarının, sahildeki eski balık pazarına göre çok daha merkezi konumda olduğunu ve müşterilerinin arttığını ifade eden balıkçılar, pazarın iyi bir tesis olduğunu, dolmuş yolu üzerinde olması ve kent merkezinde bulunmasının, müşterinin ayaküstü uğramasını arttırdığını kaydetti. 

´Pişirim olmayınca balık almayanlar da oluyor´

Pazarda balık pişiriminin olması gerektiğini belirten balıkçı esnafı, 'Bu konudaki fikrimizi belediye yönetimine aktaracağız. İthal makinalar var ve bunlar doğaya zarar vermiyor, duman ve koku çıkmasını önlüyor. 10 bin Avro değerinde olan bu sistemin kurulması halinde, pişirimin dumansız ve kokusuz olması gerçekleşebilir. Çünkü, artık yöre halkı pişirilmiş balık almak istiyor. Pişirim yapılmayınca almayanlar da oluyor. Bunun bir nedeni evlerde koku ve dumanın olmasını istememesi ve uğraşmaması. Diğer nedeni de balık kültürünün artık bu şekilde gelişmesi. Pişirim izni verilirse, dükkanların önünü birkaç masa atabiliriz ve çalışanlar ayak üstü ya da oturduğu masalarda balık-ekmek yiyebilir' diye konuştu.

Hava durumu, fiyatları etkiliyor

Balık fiyatlarının sezon başına göre arttığını anlatan balıkçılar, bugünlerde Gümüş´ün 18 lira, Çupra´nın 15-25 lira, Hamsi´nin 10, Uskumru´nun 12, Palamut´un da 10 liradan satışa sunulduğunu anlattı. Hava durumunun fiyatları etkilediğini de belirten balıkçılar, soğuk havaların fiyatı etkilemediğini ancak fırtınada balığa çıkan tekne sayısının az olması nedeniyle fiyatı etkilediğini de söyledi. 


Anahtar Kelimeler: Esnaf pişirim izni istiyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23