Esnaf sorunları görüşüldü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) Haziran ayı Meclis toplantısında esnaf sorunlarının ele alındığı bildirildi.

EKONOMI 29.06.2019 09:32:11 0
Esnaf sorunları görüşüldü

İskenderun/SES

 İTSO´dan yapılan yazılı bilgilendirmeye göre Kamu Diplomasisi Yumuşak Göç ve Avrupa Birliği Uzmanı Dr. Emrah Aydemir, Kamu Diplomasisinin kazanımları, Ortadoğu, Avrupa ve Amerika ile ilişkilerin yanı sıra ülke ve bölge ekonomisi ve yaşanan süreç ile ilgili sorunları ve çözümüne yönelik bir sunum gerçekleştirdi.
İTSO Haziran Ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi. Basına kapalı toplantıda İTSO Meclis Üyesi M.Ali Bulut´un meslek komitesi olarak Katar ve Suudi Arabistan ile Irak´taki ticareti potansiyel ve beklentilere ilişkin dikkat çektiği bildirildi. Yazılı bilgilendirmede Bulut´un şu ifadesine yer verildi: “Meslek Komite Toplantımızda ülkemiz ekonomisi ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Katar´da düzenlenen bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Irak Suudi Arabistan ve Katar´da önemli ticari potansiyeller var. Komşu ülkelerle önümüzdeki süreçte ticari faaliyetler yapılabilir. Özellikle Katar´da edindiğim izlenim de, Türkiye´de faaliyet gösteren iş dünyasına ve Türklere karşı sevgileri ve güvenleri var. Bizleri Ülkelerine yatırım yapmaya ve ticarete davet ediyorlar, koşullar da oldukça cazip, bu konu ile ilgili gerçekleştirilecek bir ticaret gezisinin bölgemiz iş dünyası için faydalı olacağına inanıyorum. Bu konuyu da Meclis üyesi arkadaşlarımla paylaşmak istedim.”

Yılmaz: Ekonomiye odaklanmalıyız
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz´ın da Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin ve siyasetin geride kaldığını hatırlatarak ekonomiye odaklanılmasını istediği kaydedildi. ülkede yaşanan ekonomik darboğazdan iş adamlarının, esnafın, Kobilerin etkilendiğini vurguladığı, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların ithalat ve ihracatı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiği belirtilen İTSO bülteninde Yılmaz´ın şu değerlendirmesi paylaşıldı: “Ülke olarak artık ekonomiye odaklanmalıyız. Birlik beraberlik halinde el birliği ile hareket etmeliyiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Meslek Komitelerimizin fikir alış verişi ve beyin fırtınası estirerek, hazırlayacakları projeleri bizler de en yetkili birimlere sunarak, projelerin hayata geçirilmesini sağlayabiliriz. Yaşanan olumsuzlukların bir an önce sona ermesini ve iş dünyası olarak geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Dilek ve temennilerimiz bu yönde.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00