'Esnafa üç ismi sordu'

CHP´nin Hatay seçim heyeti

GÜNCEL 30.11.2018 10:21:50 0

Akın Bodur/İskenderun

CHP Genel Merkezi adına Hatay´da seçim çalışması yöntemi ve belediye başkan adayının belirlenmesi amacıyla oluşturulan 6 kişilik heyet Hatay´da görüşmelerde bulundu. Pazartesi günü Antakya´da çalışmaya başlayan ve çalışmasını önceki gün İskendrun´da sürdüren heyet, kentteki bazı esnafla da görüştü.
CHP İskenderun ilçe binasında yöneticilerle de CHP PM Üyesi Meryem Gül Çiftçi başkanlığındaki heyette, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İzmir Milletvekili Bedri Sertel, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Samsun Milletvekili Kemal Zeybek bulunuyor. CHP´nin seçim heyeti, aday belirlenen Antakya dışındaki Hatay´ın 14 ilçesinde partinin belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda yapacağı görüşmeyi raporlaştırıp, partinin MYK üyelerine sunacağı biliniyor.

Heyet esnafa hangi isimleri sordu?
İbrahim Abravca adlı bir CHP´li sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen 6 kişilik heyetten 3 isim PM Üyesi Meryem gül çifçi başkanlığındaki Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Sıvas Milletvekili Ulaş Karasu, İskenderun esnafıyla bire bir görüşmeler yaparak ´Bu üç isimden kimi CHP´de belediye başkanı görmek istersiniz?´ diye sorular sormuş; Mete Aslan, Yusuf Civelek ve Muhsine Korkmaz. Esnaflar, ´CHP´de başka adaylar yok mu?´ diye sorduklarında, ´diğer adayların isimlerini hatırlıyamadım´ diye yanıt almışlar. Oysa ki ilçe başkanımız Yusuf Mansuroğlu, sekiz adayın isimlerini kendilerine bizzat vermiştir. Bu gelen heyete verilen talimat sivil toplum kurumuşları temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarlarıyla görüşmeler vapmaları gerekirken, 40 dakika çarşıda 7-8 esnafla görüşüp rapor hazırlıyacak. Şimdi soruyorum; diğer aday arkadaşların emekleri ne olacak? Acaba bir yerlerden talimat mı aldılar, diye düşünüyorum.'
Paylaştığı mesaja 'İlçe başkanımız Yusuf Mansuroğlu bilgilendirilip gerekli yerleri aramıştır' notunu da ekleyen Abravcı, paylaşımında Yılmaz Şahutoğlu, Nalan Akkülah Gürsel Tekin ve Ümit Günay isimlerini de etiketledi.
CHP´den İskenderun belediye Başkanlığına başvuru yapanlar arasında Bülent Bozdoğan, Yılmaz Şahutoğlu, Nalan Akkülah, Muhsine Korkmaz, İsmet Parlar, Öztürk Çolak, Mehmet Duduoğlu bulunuyor. İsmi aday adaylığına geçmesi de kamu çalışanı olup, seçim takvimine göre istifa edemeyen ve istifa süreci 01-15 Aralık tarihlerinde olabilecek İSTE öğretim görevilsi Ümit Günay ile eski belediye başkanları Yusuf Civelek ve Mete Aslan´ın adarı da siyasi kulislerde aday adayı olarak geçiyor.
CHP, Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik Antakya´da Belediye Başkan adayı olarak Hikmet Hatunoğlu´nu açıklamıştı. Partinin yörede görev yapan seçim heyeti ise Hatay´ın diğer 14 ilçesindeki adayların belirlenmesine yönelik rapor hazırlayacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22