´Ev ziyareti yapmayın´

Koronavirüse yönelik tedbirler ile mücadele sürüyor.

GÜNCEL 27.01.2021 17:08:18 0
´Ev ziyareti yapmayın´

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun´da 80 yaş ve üstü kişilere da aşılama çalışması başladı. Virüs, can almayı da sürdürüyor. Geçen hafta İskenderun ve Dörtyol´da iki sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. Kovid-19´a yakalanan İskenderun Devlet Hastanesinin röntgen teknisyeni Ramazan Ateş ile Dörtyol Devlet Hastanesi personeli Hatice Arıkan, virüsle mücadelesinde yenildi ve yaşamını yitirdi.
Ev ziyaretlerinin ertelenmesini isteyen İskenderun Kaymakamlığı, 'Ev ziyaretleri; Covid-19 bulaşma riskini artırıyor. Maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik vb. kurallara uysak dahi ev/komşu ziyaretlerini de ertelememiz gerekiyor. Çünkü bir anlık masum sohbetinize Covid-19´da eşlik edebiliyor. Virüse davetiye çıkarmayın, tedbirleri elden bırakmayın' açıklamasını yaptı.
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tülin Durgun Yetim ise Kovid-19 tedavisinde uygulanan ozon tedavisi süreçlerini değerlendirdi, ozon tedavisinin vücudun paslarını sildiğini söyledi. Prof. Dr. Yetim, 'Bazı hasta gruplarında her şey iyi giderken 8-12 gün aralarında bağışıklık sistemi tüm gücüyle saldırırken, vücudu da zarar veriyor. Koronavirüs ile ilgili olarak söylenileceklerimiz bu. Hatay´da hasta sayısı bir anda yüksek seviyeye gelince, tüm çalışmalar şahit oldum. İl Sağlık Müdürlüğü ve ekipler bu hususta inanılmaz hızlı davrandılar. Hastanelerde yoğun bakım yatak sayıları inanılmaz derece de arttı. Bu dönemde vaka sayılarında azalma var, yoğun bakımlar azalmaya başladı. Şu an ki süreç iyi gidiyor. Kovid-19´u atlatan hastaların yeniden antikor kazanması süreci değişkenlik gösterebiliyor. Her kişi de antikor oluşması farklılık gösterebilir. Aşı olduk ama burada antikor cevaplarına bakılacak. Aşılanmak yetmiyor. Süreç sonrası oluşan antikorlar bizim için veriler olacak. Aşı insan vücuduna geçtikten sonra ona yönelik antikor üretmesi hedeflendi. Virüs mutasyona da uğruyor ama hasta üzerinde mutasyona uğradığında kendi kendini de öldürebiliyor. Kovid-19´da 17 küçük mutasyonlar var. Biz sinovakla bu mutasyonların tamamını verdiğimiz için bu aşılarla antikor üretimini sağlamış oluyoruz. Aşının koruyuculuğu yüzde 95 üzerinde. Çin´de aşı yapılmıyor, salgın yok gibi söylemler var ama buna benzer komplo teorileri var. Ama bilimsel olarak bu aşının yüzde 95 üzerinde etkinliği var' dedi. Prof. Dr. Yetim, Ozon Tedavisinin birçok hastalıkta etkili olduğunu ve ozon tedavisinin vücudun paslarını sildiğini söyledi.
Belediyeler de kentlerde dezenfekte çalışması yapıyor. Samandağ Belediyesi ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Kamu kurumları, aile sağlığı merkezleri, okullar, parklar, ibadethaneler, toplu taşıma araçları, otobüs durakları, bankalar ve birçok alanda dezenfekte çalışmaları gerçekleştiren ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Dezenfekte ekipleri, Sutaşı Mahallesi, Kuşalanı Mahallesi, Koyunoğlu Mahallesi, Mızraklı Mahallesi, Değirmenbaşı Mahallesi, Uzunbağ Mahallesi, Karaçay Mahallesi ve Yaylıca Mahallesi´ndeki aile sağlığı merkezlerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek vatandaşların sağlığı için ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.
Dörtyol Belediyesi ekipleri de temizlik, ilaçlama ve dezenfekte uygulamasını, sokağa çıkma yasaklarının olduğu hafta sonlarında sürdürüyor. Belediye, 'Ekipler, Kuzuculu ve Altınçağ Mahallelerinde temizlik, ilaçlama ve dezenfekte seferberliği gerçekleştirdi' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00