“Evde kalın ve hijyene dikkat edin”

Arsuz belediye Başkanı Güve: Biz belediye olarak da sterilizasyonla, ilaçlamayla ve başka ihtiyaçlarla ilgili işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Arsuz halkına sesleneceğim tek şey; evinizde kalın ve hijyene dikkat edin.

GÜNCEL 30.03.2020 18:12:08 0
“Evde kalın ve hijyene dikkat edin”

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, kentte çalışmaların eşgüdüm içinde yürütüldüğünü belirterek belediye olarak hem ihtiyaçların karşılanmasının hem sterilizasyon ve ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Koronavirüs salgın tehlikesinin artış oranına dikkat çeken Başkan Asaf Güven, “Bütün dünyaya yayılan bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike maalesef bütün dünyayı sarmış ve bununla beraber, Türkiye´yi, Hatay´ımızı, ilçemizi de sarmış bulunmaktadır. Biz biliyoruz ki bu tehlike halen devam etmektedir. Çünkü test yaptıkça hasta sayımızın arttığını görüyoruz. Bundan dolayı da kaybedilen vaka sayımızın arttığını görüyoruz. Bu da ciddi bir tehlikenin bizi beklediğini göstermektedir” dedi.

Bu tehlikenin atlatılmasında her kesime sorumluluk düştüğünü kaydeden Başkan Güven, “Bu yapılması gerekenler bilimsel kurulların bize tavsiye ettiği, akıl ve mantığa uygun hareket etmekle olur. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine, kaymakamlıklarına, dolayısıyla tüm resmi kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgeler doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları istenmektedir. Hepsinden evlerinde kalmalarını özellikle rica ediyorum. Eğer evlerimizde kalırsak, bulaşıcılığı azaltacağız, kendimizi tehlikelerden koruyacağız ama en önemlisi çevremizi bu tehlikelerden korumuş olacağız. Ülkemizi, Hatay´ımızı, Arsuz´umuzu bu tehlikelerden korumuş olacağız” ifadesini belirtti.
Kaymakamlık başkanlığında oluşturulan değişik ve her konudaki ekiplerle zaruri ihtiyaçları karşılamak için her türlü çabanın kurumsal eşgüdümle gösterildiğini de sözlerine ekleşen Güven, şunları kaydetti: “Biz belediye olarak da sterilizasyonla, ilaçlamayla ve başka ihtiyaçlarla ilgili işlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Sizlerden tekrar tekrar istediğim bu zor günleri evinizde geçirmeniz. Bu koronavirüs belasını hep beraber atlatacağımıza inanıyorum. Arsuz halkına sesleneceğim tek şey; evinizde kalın ve hijyene dikkat edin.”


Anahtar Kelimeler: Evde kalın hijyene dikkat edin

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22