Evde sağlık hizmeti devlet hastanelerine bağlandı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde devlet hastaneleri ile birlikte yürütülen ‘evde sağlık hizmetleri´ Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu´na bağlı genel sekreterliklere devredildi.

5.08.2017 07:53:59 0
Evde sağlık hizmeti devlet hastanelerine bağlandı

 

Evde sağlık hizmetlerinin Hatay´da da Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlandığı bildirildi. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi ESKOM´un, Koordinasyon Merkezine bağlı Devlet Hastaneleri ve İlçe Hastaneleri bünyesinde kurulduğu belirtilen yazılı açıklamada, evde sağlık hizmetlerinin Hatay genelinde temmuz ayı itibariyle 10 Devlet Hastanesi, 4 ADSM birimi olmak üzere toplam 14 birim ile verildiği kaydedildi.

Nasıl başvurulacak?
Evde sağlık hizmetlerine Türkiye genelinde tahsis edilen 444 38 33 (444- EV DE) numaralı telefon aranarak başvuru yapılabileceği belirtilen yazılı açıklamada gerek görülmesi halinde ilgili adrese ekip gönderilerek inceleme yapılabileceği de ifade edildi. Evde sağlık hizmetlerinin randevu sistemi ile çalıştığı, acil durumların ise Evde Sağlık Hizmeti kapsamında olmadığı hatırlatılarak, acil durumlarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Servisine başvurulması istendi.

Kimlere hizmet veriliyor:
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Basın ve İletişim Birimi açıklamasında evde sağlık hizmetleri uygulamasından yatağa bağımlı hastalar, son dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, ileri derecede solunum sistemi hastalıklarına sahip kişiler ile bu kişilerin ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri için yararlanılabileceği ifade edildi.

Uygulama destek hizmetlerini bütünleştiriyor
Açıklamada, uygulamanın amacı ile ilgili şöyle denildi: “Ülkemizde uygulanan evde sağlık hizmetlerinin amacı; ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanmasıdır.”
Evde sağlık hizmetlerinin kurumsal devri ile ilgili şu bilgi paylaşıldı: Evde Bakım Hizmetleri, 10/3/2005 tarihli ve 2575 sayılı Resmi Gazete ´de yayımlanan “Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik” ile yasal düzenleme altına alınmış olup Sağlık Bakanlığının 01.02.2010 tarih ve 3895 sayılı yönergesiyle ülkemizde Evde Sağlık Hizmetleri verilmeye başlanmıştır. 22.05.2017 tarihine kadar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile birlikte yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, bu tarihten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredilmiştir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22