Evleri depremde yıkıldı kredi ödemesi devam ediyor

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, deprem bölgelerinde evlerini, işlerini, varlıklarını kaybedenlerin çektikleri kredileri ödeyemediklerini belirterek, bu kredilerin faizsiz olarak iki yıl ertelenmesini istedi.

SİYASET 31.08.2023 17:25:00 0
Evleri depremde yıkıldı kredi ödemesi devam ediyor

CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mullaoğlu, ev almak için kredi çekenlerin evlerinin yıkıldığını fakat ev kredilerini ödemeye devam ettiklerini, 6 ay süreyle ertelenen taksitli kredi kartı borçlarının tek seferde ödenmek üzere bankalar tarafından talep edildiğini hatırlatarak, işsiz, evsiz, geçinemeyen, herhangi bir geliri olmayan vatandaşlardan bu ödemelerin istenmesinin bölge insanlarını zor duruma düşürdüğünü vurguladı. 

Depremden etkilenen illerde ağır ekonomik sorunlar yaşandığına dikkat çeken Mullaoğlu, bu illerin her alanda yeniden toparlanmadan, insanların yeniden gelir elde edebilecekleri koşullar oluşmadan, kredilerin ödenmesini talep etmenin doğru olmadığını belirterek, bütün kredilerin faizsiz olarak iki yıl ertelenmesi gerektiğini söyledi.

HATAY’A POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİ

Devlet’in ağır felaket yaşayan deprem mağduru vatandaşları koruması ve yaşadıkları sorunlara çözüm getirmesi gerektiğini dile getiren Mullaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e vatandaşlardan gelen şikâyetleri ileterek TBMM Başkanlığı aracılığı ile şu sorular yöneltti:

-Hatay ilimizden yoğun olarak şikâyet aldığımız ve tüm deprem illerimizdeki vatandaşlarımızı ilgilendiren, 6 ay ertelenen kredi kartı borçlarının tek seferde ödenmesi uygulamasından vazgeçilmesi ve yeniden ertelenmesi için bankalar nezdinde herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?

-Kredi çektikleri konutları yıkılan vatandaşlarımızın konut kredisi ödemelerinin ve diğer kredi borçlarının en az iki yıl ertelenmesi yönündeki taleplere ilişkin herhangi bir çalışmanız var mıdır?

-Depremden etkilenen bölgelerde ekonominin yeniden canlandırılması ve şehirlerin toparlanması amacıyla yeni destek paketleri açıklamayı planlıyor musunuz? 

-211 bin konutun, 40 bin ticarethanenin, 225 okulun, 25 hastanenin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu Hatay ilimize pozitif ayrımcılık yapılması ve başta ekonomik destekler olmak üzere daha fazla destekte bulunulması amacıyla başlatılmış herhangi bir çalışmanız var mıdır? 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19