Evvel Nisan Bayramı, kutlandı

Akçalı´da başlayan yörenin geleneksel bahar bayramlarından Yumurta Bayramı (Evvel Nisan) Çetillik´te de kutlandı.

GÜNCEL 16.04.2019 10:40:16 0
Evvel Nisan Bayramı, kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun

Arsuz Belediyesi, belediyenin Gözcüler hizmet binası bahçesinde bayram nedeniyle kahvaltı verdi. Kahvaltıya, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Hatay İl Başkan Yadımcısı Leyla Sakaroğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler de katıldı. Kahvaltıya katılanlar yörede kurulan bayram alanındaki standları gezdi ve halkın bayramını kutladı.
Baharın gelişini temsil eden ve yörede geleneksel olarak her yıl kutlanan Yumunta Bayramının, bölgenin birleştirici gücü olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Güven, “Toplumlar, gelenek ve görenekleri, bayramları, örf ve adetleriyle var olmaya çalışır. Bunlar o toplumun değerleridir. Toplumu bir arada tutan değerlerdir. Bu etkinlikler, eskiden atalarımızın yaptığı bayramlardır. Bu bayramları yaşatmak bizim de görevimizdir. Bundan sonra da yaşatmaya çalışacağız ve daha önce kutlandığı şekli ile kutlamaya çalışacağız. Geçmişte, güreşten panayıra kadar, değişik müsabakalar yapılarak kutlanıyordu. Önümüzdeki dönem kutlamalarla ilgili önerilerinizi, daha önce yaşadıklarınızı bizimle paylaşmanızı bekliyorum. Baharın gelişini bize gösteren yöresel bayramları, çok daha coşkulu ve biraz daha farklı bir şekilde kutlamaya çalışacağız. Bayramlar; kardeşliği, birliği, dostluğu simgeler. O yüzden bayramlara sahip çıkıp hep birlikte kutlayacağız' diye konuştu.
31 Mart seçimleri nedeniyle İstanbul seçimleri için günlerde oy nöbetinde bulunduklarını ve İstanbul Belediye Başkanım Ekrem İmamoğlu´nun yöreye selamını getirdiğini anlatan Hatay Milletvekili Güzelmansur da, '14 gündür demokrasi nöbetindeydik. 14 gün sizin emanet ettiğiniz oylarınızın üzerinde oturup onların hem muhafazasını hem de adil bir şekilde tekrar sayılmasını sağladık. 31 Mart´ta yeni bir döneme başladık. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanıyla, Arsuz Belediye Başkanı, inşallah el ele vererek yeni bir Arsuz yaratacaklar. Bu Arsuz yaratılırken ben milletvekili olarak köprü vazifesini yapacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum,” dedi. İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kubat, birlikte nice bayramlar geçirmeyi temenni ederken, CHP Arsuz İlçe Başkanı Çekin de şunları söyledi: 'Belediye yavaş yavaş unutulmaya yüz tutan eski görkemli günlerinden uzaklaşmaya başlayan 30 Mart Ğiyt Sabatağş ve 14 Nisan Ğiyt Evvel Nisen´i tekrar hafızalara kazımak, eski görkemli günlerine döndürmek için bu etkinlikleri festival havasına döndürdü. Beş yıldır bu şekilde kutlanıyor. Sizlerin katılımı, bu bayramların eski günlerine dönüşü için destek anlamını taşıyor. Desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Evvel Nisan bayramımız, hepimize kutlu olsun.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00