Evvel Temmuz Festivali başladı

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği ve Samandağ Kalkındırma Derneği işbirliği, Samandağ Belediyesi ve sponsorların katkılarıyla düzenlenecek Samandağ Evvel Temmuz Festivali, panel ve müzik etkinlikleriyle başladı.

GÜNCEL 14.07.2018 11:09:46 0
Evvel Temmuz Festivali başladı

Samandağ/SES

Festivalin ilk gününde, “Türkiye´de yeni rejimin inşası ve sosyal politik durum üzerine yansımaları” ve “Ortadoğu´daki değişen siyasal dengeler ve ülkemize etkileri' konulu söyleşiler düzenlendi.
Konser etkinliklerinde ise yerel grupr Salahattin Lislas ve Yeni Gün Işığı Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Korosu, Grup Harman-Ali Berrak sahne aldı; Grup Kaldırım konseri ile tamamlandı.
AKDD Başkanı Akan Sönmez, etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, Evvel Temmuz Bayramının bölgeye barış getirmesini temenni ettiğini belirtti. Binlerce yıldır kutlanan doğanın veriminin insanlara sunduğu yaşama yeniden şans tanıdığını belirttiği bayramın, savaş ve doğal katliamların olduğu bir ortamda kutlandığını ifade eden Sönmez, Mersin´de yapılması planlanan Akkuyu nükleer santralinin de bölge insanı, doğası, denizi ve suyuna verilen ölüm fermanı olduğunu ifade etti. OHAL´in kaldırılmasını, KHK ile işlerinden atılanların biran önce işlerine dönmelerini, anti demokratik bir uygulama olan güvenlik soruşturmalarının uzun yıllar mağduru olan bir halk olarak sonlanmasını ve suçun şahsiliği ilkesinin işletilmesini istediklerini anlatan Sönmez, farklı kimlik ve inançların sorunlarının barışçıl bir yöntemle yeniden gündeme alınarak Türkiye´nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi çerçevesinde çözülmesini istediklerini belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23