EXPO alanı Nardüzü Karaağaç arasına

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO´nun 2 merkezden birini Arsuz´da Karaağaç-Nardüzü arasında tespit edilen alanda gerçekleştirileceğini belirtti.

9.12.2017 09:58:52 0
EXPO alanı Nardüzü Karaağaç arasına

Sadet Berkyürek/İskenderun

EXPO 2021´in bir kısmını Antakya Defne üstünde 200 dönümlük alanda yapılacağını diğer alanın ise İskenderun-Belen ve Arsuz arasında kalan Karaağaç- Nardüzü mevkiinde yapılacağını kaydeden Başkan Savaş, bunun için 175 dönümlük arazinin tespit edildiğini ifade etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kadın Dayanışma Derneği ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda Pac Meydanı projesi ve EXPO 2021 ile ilgili gelişmeleri paylaştı. EXPO 2021´i HBB´nin emekleriyle olan, Avustralya ve Çin ile yarışarak alınan bir başarı olarak tanımlayan Başkan Savaş, şunları kaydetti: “EXPO 2021 Hatay ile Türkiye´nin yüz akı olacak ve Hatay´a çok büyük bir güç katacak. İkincisi de Hatay gastronomi şehri oldu. Bu Hatay´ın anavatana katılışının ardından Hatay´ın en büyük kazanımı, bir altın bilezik. Bizler bu bileziği doğru takarsak, Hatay´ın geleceği, ekonomisi ve ticareti adına çok önemli bir işi başarmış olacağız. Bu iki organizasyonu tek başına alan bir şehir yok. Şu anda Hatay Birleşmiş Milletlerin onayladığı dünyanın 26 özel şehrinden bir tanesi. 64 kreatif şehir içerisinde belediyenin başvurup da aldığı tek proje bizim projemizdi.”

“Yaşam merkezi olacak”
EXPO için tespit edilen alanla ilgili ise Başkan Savaş, şunları belirtti: ““EXPO´nun bir kısmını Antakya Defne üstünde 200 dönümlük bir arazimiz var orada yapacağız, bir tanesini de İskenderun-Belen ve Arsuz arasında Karaağaç- Nardüzü mevkiinde çoğunu bizim aldığımız 175 dönümlük bir arazi içerisinde yapacağız. EXPO´yu yaparken oraya bir spor kompleksi kültür merkezi ve EXPO alanı yapacağız. Dünya´nın farklı yerlerinden rengarenk çiçekler ve bahçeler içerisinde 7´den 70´e herkesin vakit geçirebileceği, eğlenebileceği, spor yapabileceği ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir yaşam merkezi olacak.”

“Katkı verecek kadınları bekliyoruz”
Kırsal kesimde evinin önünde arazisi olan 250 tane kadına çok güzel seralar yapıldığını katılımcılarla paylaşan Başkan Savaş, “Şu anda Hatay´ın bütün çiçeklerini ihtiyaç sahibi kadınlarımız üretiyor ve bizler de Hatay´ın çeşitli noktalarına ekiyoruz. Kadınların çoğu emekli oluyor ama ekonomik ihtiyaçlardan /resimler/2017-12/9/1414286230819.jpgdolayı evde oturmak istemiyor. EXPO´da çeşitli mevsimlik çiçekler ekeceğiz. EXPO bahçeleri arasında Hatay´ın gelenek ve göreneklerini, kültürel faaliyetlerini ve sosyal dokusunu yansıtacağız. Burada bize hem çiçekleri ekip biçen hem rehberlik yapan hem de insanlara yol gösterecek gençlere ve kadınlara ihtiyacımız olacak. Yani EXPO 2021 hem Hatay´ın dışardan görünen yüzü olacak hem de burada ihtiyaç sahibi insanlarımıza ekonomik kazanç kapısı olacak. Ayrıca Emekli olup da ben Hatay´a katkı sağlamak istiyorum diyen kadınlarımıza da orada ihtiyacımız olacak. Onlar da manevi tatmin karşılığı bu organizasyona katkı sağlayacak” diye konuştu.

Battı Çıktı baharda bitiyor
Yapımı devam eden Pac Meydanı projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Savaş, çalışmanın baharda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Proje ile İskenderun´un 50 yıllık trafik sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Biz Hatay´ı bir bütün olarak görüp Hatay´a bir bütün olarak hizmet etmek için çalışıyoruz. Önemli hizmetler de burada yapılıyor. Yapımını tamamladığımız 1 kilometrelik battı çıktının ardından 1700 metre uzunluğundaki 3 kavşağı da birbirine bağlayacak olan ve ilkbaharda bitirmeyi hedeflediğimiz PAC Meydanı projesinin yapımına devam ediyoruz. Bu proje ile İskenderun´un 50 yıllık trafik sorunu çözüme kavuşacak ve ulaşımı %30 oranında rahatlayacak” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04