EXPO alanı Tayvan´da kesinleşecek

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ve EXPO Heyeti Başkanı Bernard Oosterom; “2021 yılında Hatay´da yapılacak

16.05.2017 13:48:32 0
EXPO alanı Tayvan´da kesinleşecek

EXPO´nun, hangi lokasyonlarda yapılacağına Eylül ayında Tayvan´da yapılacak toplantıda kesin olarak karar verilecek” dedi. “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla 2021 yılında EXPO´yu düzenlemeye hak kazanan Hatay´da yapılacak EXPO 2021´in yapılabileceği potansiyel alanlar inceleyen EXPO Heyeti, İskenderun Teknik Üniversitesi´ni (İSTE) ziyaret etti. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, AIPH Pazarlama ve Tanıtım Başkanı KevinChung ve Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği´ni (AIPH) YK üyesi ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu´dan oluşan EXPO Heyeti, İskenderun Teknik Üniversitesi´ni (İSTE) ziyaret edip, rektör Türkay Dereli´yle, görüş alışverişinde bulundu. İSTE kampüsü EXPO 20121´in alanı olabilir mi? Rektör Dereli, İSTE Merkez Kampüsü´nü gezen EXPO Heyeti´ne, TEKNOVERSİTE vizyonuyla yola çıkan İSTE´nin 2023 yılında tamamlanması hedeflenen teknolojik kampüsünün master planı hakkında bilgi verdi. Görüşmede İSTE Kampüsünün Master Planının kendi başına bir EXPO alanı gibi tasarlandığını belirten Heyet başkanı Bernard Oosterom; 2021 yılında Hatay´da yapılacak EXPO´nun, hangi lokasyonlarda yapılacağının Eylül ayında Tayvan´da yapılacak toplantıda kesinleştirileceğini söyledi. İSTE´nin master planını hâlihazırda tamamladıklarını ve altyapı çalışmalarına başladıklarını, ayrıca üstyapı çalışmalarına da başlamak üzere olduklarını belirten İSTE Rektörü Dereli, EXPO 2021 için herkesin taşın altına elini koyarak sorumluluk almasını istedi. EXPO´yu bir hedef ancak aynı zamanda süreç olarak değerlendiren Rektör Dereli, kaynakların etkin olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.

´İSTE olarak desteğe hazırız´

Sürecin öncesi kadar sonrası da önemli olduğuna, dünyada da bugüne kadar olimpiyatlar için hazırlanan birçok olimpiyat köyünün, yanlış tasarlandığı ve süreç sonrası düşünülmediği için, atıl ve işlevsiz duruma düştüğünü, kaynakların israf edildiğini belirten Dereli, “Aynı durum, ‘EXPO için de söz konusu olmamalı ve gerekli tedbirler alınmalı, planlamalar yapılmalıdır´ diye düşünüyoruz. Gerek tasarımı ve gerekse de etkin bir işletim modeli oluşturmak başta olmak üzere; ülkemiz, Hatay ve İskenderun için büyük önem arz eden EXPO 2021 için İskenderun Teknik Üniversitesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00