EXPO Alanına otel de yapılacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, birçok şeyi bildiğini, ama en çok bildiğinin haddi olduğunu belirtti.

GÜNCEL 20.08.2020 10:25:14 0
EXPO Alanına otel de yapılacak

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´un numune Mahallesindeki parkta Red Kit Kafe işletmecisi Hüseyin Oğuz´un davetlisi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, belediye meclisinin bazı üyeleri ve bir gurup gazetecinin de davet edildiği kahvaltılı toplantıda, kente yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Savaş, “İskenderun Hatay´ın ikinci büyük ilçesi ve bizim için çok önemli bir ilçedir' değerlendirmesini yaptı.
2021 Nisan´de düzenleyecekleri EXPO 21´in Hatay´a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, “EXPO 2021 tüm Hatay´a olduğu gibi Arsuz merkezli İskenderun´a da büyük katkı sağlayacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak ve Hatay´ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Arsuz´un Nardüzü mahallesinde yapımı devam eden EXPO Fuar Alanı´nın yanı sıra bir de otel çalışması içerisindeyiz. Otel dışında yine konaklamada kullanılmak üzere yazlık evler için de görüşmedeyiz. Expo´da dünya mutfağına da yer vereceğiz. Katılımcılar isterlerse devamlı şekilde burada kalmaları konusunda gereken kolaylığı sağlayacağız' diye konuştu.

Serinyol-Madenli yolunu kim yapacak?
Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Serinyol-Madenli arasındaki karayolu yapımına valiliğin başlamaması halinde 3 şeritli yolu HBB´nin yapacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, 'Bu yol hem EXPO, hem de HADO Projesi acısından büyük kolaylık sağlayacak. Yakın zamanda bitireceğimiz HADO projemizde il ekonomisine ve turizmine ayrı bir canlılık katacak. Hatay´ın her yerine hizmet götürmenin sorumluluğu içindeyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi´nde görev yapan idareci ve yöneticilerin telefonları 24 saat açık olmalı. Buna çok önem veriyoruz. Kendisine ulaşılamayan yönetici ile işim olmaz. Hemen görevden alırım.' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun´da profesyonel bir takımının ligde olmasını arzu ettiğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Savaş, bir soru üzerine “İskenderunspor´un başarılı olması beni sevindirir. Hatayspor ve İskenderunspor birbirini tamamlayan iki kardeş takım olmalıdır. Ancak İskenderun Sporun yönetiminde olması gereken kişilerin geçmişi temiz, emin ve güvenilir insanlardan oluşması şart başarı ondan sonra gelir' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22