“EXPO savaş yaralarını sarabilir”

EXPO fuar alanlarının Eylül ayında belirleneceğini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye´de 6 yıldır devam eden savaştan dolayı maddi ve manevi olumsuz etkilenen kentin, EXPO ile moral kazanacağını söyledi.

23.06.2017 17:49:32 0
“EXPO savaş yaralarını sarabilir”

Medeniyetler Bahçesi teması ile en az 2 buçuk milyon yerli ve yabancı turist beklendiğini de ifade eden Savaş, “EXPO 2021, bizim eski parlak günlerimize dönüşümüzün lokomotifi olacak” dedi.

Dünyada olimpiyatlar ve dünya kupası ile birlikte EXPO´nun dünyadaki 3 büyük organizasyon içinde yer aldığını, 1960´tan bugüne gerçekleştirildiği her şehre ve ülkeye büyük katkılar sağladığını kaydeden Başkan Lütfü savaş, TGRT´de katıldığı programda, bu organizasyonla ilgili çalışma ve hazırlıkları anlattı. Savaş, “EXPO şehirlerin ve ülkelerin marka değerini yükselten bir organizasyondur. Turizm anlamında kalıcı gelirlere sahip olmanızı sağlıyor. Eyfel Kulesi, ve Londra´daki High Park EXPO sonrasında bu şehirlere ve ülkelere kalıyor. Eyfel Kulesi için 40 milyon turist Paris´e gidiyor. Bizim elbette hedefimiz 40 milyon turist değil ama bu aşamada moral ve motivasyon elde etmeyi; tanınırlık ve turizme katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hatay bitkileri dünya pazarına açılacak
Hatay´ın endemik tıbbi ve aromatik bitkilerinin Hatay´ın bilinmeyen serveti olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, EXPO´nun Hatay´ın bitki çeşitliliğinin de tanıtılmasını sağlayacağını, Hatay´ın kendine özgü 300 çiçeği ile 3000´e yakın çiçek çeşidinin marka değerini arttırmak istediklerini kaydetti. Tıbbi ve aromatik bitkilerden Fransa 22 milyar avro kazanırken Türkiye´nin 50 milyon avroda kaldığına da işaret eden Savaş, “Hatay´ın endemik bitkileri EXPO´yla dünya pazarına açılacak” dedi.

‘Altyapı çalışmaları hızlandırılacak”
EXPO´ya yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili ise Savaş, şu bilgileri verdi: “EXPO, Hatay´a çok büyük değer katacak. Hatay´ın altyapısını hızlı bir şekilde yapmamıza ve Asi Nehri´ni rehabilite etmemize katkı sağlayacak. Tarihi dokuyu restore etmemize katkı sağlayacak. Ulaşım alanında eksiksiz bir ulaşım ağına sahip olmamızı sağlayacak. Tıbbi ve aromatik bitkilerimizi değerlendirmemize katkı sağlayacak Tarih, kültür ve medeniyetin yanı sıra bütün bu değerlerin dünyayla paylaşılması Hatay´ın marka değerine katkı sağlayacak. Biz bunu 6 aylık bir süreç olarak düşünmüyoruz. 600´ün üzerinde yemek çeşidimiz var. EXPO´da bunların da sunulduğu eğitim, tarih kültür ve eğlence aktivitelerinin düzenlendiği bir organizasyon hedefliyoruz. EXPO alanının bir kısmı deniz kenarında diğer kısmı da Amik Ovası tarafında yapmak istiyoruz. Elbette buna biz değil EXPO yönetimi karar verecek”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22