EXPO´nun 3 tasarımı yeniden oylamada

Antakya Kisecik´ten sonra Arsuz Karaağaç´ta da inşaat çalışmaları başlatılan EXPO 2021 için logo anketi devam ediyor.

HATAY 22.02.2020 08:57:42 0
EXPO´nun 3 tasarımı yeniden oylamada

2021 yılının Nisan ayında Hatay´da 2 merkezde kapılarını açacak EXPO için hazırlıklar devam ediyor. Organizasyonun logosu için geçen ay düzenlenen ankette en çok oyu alan 3 logo tasarımı ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda değerlendirmeye alınan 3 yeni logo tasarımı bir kez daha Hatay halkının beğenisine sunuluyor. 6 tasarım için https://ebelediye.hatay.bel.tr/Anket/AnketListesiMenusuz/ internet adresinde yer alan ankete katılarak oy verilebilecek.

AIPH Denetleme Kurulu Hatay´da

Hatay´a gelen Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği (AIPH) Denetleme Kurulu temsilcileriyle, EXPO 2021´de bugüne kadar gelen süreç, gerçekleştirilen çalışmalar ve uygulamaya konulmak üzere projelendirilen çalışmalar hakkında sunumlar yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, EXPO Denetleme Kurulu temsilcileri Tteve Evans ve Sven Stımal, Prof. Dr. Nazan Savaş, Proje Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, daire başkanları, şube müdürleri, tüm proje ve inşaat yapım müteahhitleri katıldı.

Toplantıda Başkan Savaş ve AIPH Denetim Kurulu temsilcileri, EXPO 2021´de bugüne kadar gelen süreç, gerçekleştirilen çalışmalar ve uygulamaya konulmak üzere projelendirilen çalışmalar hakkında sunumlar yapılarak fikir alışverişinde bulundu

Medeniyetler Bahçesi temasıyla 2021 yılında düzenlenecek olan EXPO´nun, Hatay´ın markalaşmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Savaş, “Bugün burada Hatay EXPO´sunun son rötuşlarını yapmak üzere toplandık. Projemizi ve gelmiş olduğumuz aşamaları sizlerle paylaşacağız. 2017 yılı 21 Ocak´ta Düssseldorf´ta AIPH ailesinden müjdeli haberi aldık ve o zamandan itibaren çalışmalarımıza başladık. Projemiz tamamen 6 ay önce bitti. Ve ihaleye çıktık. İhaleye çıkarken hem 2019 hem de 2020 yılının ihale bedelinin yaklaşık %60´ını çözdük. Bir buçuk ay önce de Antakya ve Defne ilçesindeki inşaatımıza başladık. İskenderun ilçesindeki çalışmalarımız da 105 gün önce başladı. Arkadaşlarımızın izlenimi ve inşaat şirketinin de ifadesi ile Kasım ayında ikisini de bitirmeyi hedefliyoruz. Kasım ayından itibaren de bölgedeki bitki ekimine başlayacağız. İnşaat sürecinde de önemli çalışmalarımız devam edecek. Çiçekler dışındaki bitkileri yazdan itibaren ekmeye başlayacağız. EXPO 2021 için profesyonel bir şekilde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. EXPO çalışmalarımızı yerinde incelediğiniz zaman sizler de olumlu mesafeler kat ettiğimizi göreceksiniz” dedi.

Suriye´de yaşanan savaş ortamından dolayı olumsuz etkilendiklerini belirten Başkan Savaş, “Biz 8 yıldır savaşın gölgesinde hayata tutunmaya çalışan bir şehiriz. Bu projeyi Avrupa´nın birçok şehrinde yapmak belki de kolaydır fakat kanın ve gözyaşının dinmediği coğrafyada bu projeyi yapmak ve hayata geçirmek oldukça zor. Bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı AIPH ailesine çok teşekkür ederim. Bu ailenin içinde olmaktan bizler de minnettarız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29