EXPO´nun maskotları dikiliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay´ın maskotları olan Defne ve Zeytin´in üretimi için Hatay EXPO Evi´nde gerçekleştirilen amigurumi sanat atölyesinde kadınlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 19.10.2021 17:00:59 0
EXPO´nun maskotları dikiliyor

 

Antakya/SES
 Savaş, usta öğretici Yasemin Kale eşliğinde gerçekleşen atölyede kadınlardan maskotların yapılışı ile ilgili bilgi aldı.
Maskotların EXPO 2021´in sembolleri olduğunu ifade eden Savaş, 'Defne ve Zeytin´in imalathanesindeyiz. Denizli´´den gelen hocamız burada oyuncak sanatı ile Hataylılara bu sanatı öğretiyor. Öğretirken de burası imalathane gibi çalışıyor. Defne ve Zeytin, EXPO´da kullanacağımız en önemli argümanlarımız. Bu sanat yüzde yüz pamukla yapılan bir sanat. Kanserojen içermeyen, çocukların rahatlıkla oynayabileceği ve evde bulundurabileceğimiz oyuncaklar. Buradaki arkadaşlarımız ile maskotları yapacaklar. Stantlarda bu maskotları EXPO´nun yüzü olarak sizlerle buluşturacağız. Buluştururken hem buradaki arkadaşlarımız kazanacak hem de buradan gelen kazançla ihtiyaç sahibi çocuklarımızın okul masraflarına katkı sağlayacağız. Bir maskotumuz da gazella gazella dağ ceylanı. Dağ ceylanları Kırıkhan-Afrin sınırında bir bölgede yaşıyor. İlk tanışmamızda 50 civarlarındalardı. 10 yıl içerisinde 1.200 civarında oldular. Hatay halkı bu dağ ceylanlarına çok iyi bakıyor. Bunlar narin, sempatik ve çok güzel hayvanlar. Nesilleri tükenmekte olan dağ ceylanlarını ayakta tuttuk ve onların nesillerinin devam etmesi için sayılarını arttırdık. İstedik ki bunlar bizim görünen yüzümüz olsun' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00