EXPO´nun mozaiğine ´rekor başvurusu´

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay´da sergilenecek ´ortak varoluş´ mozaiğinin yapıldığı atölyedeki çalışmaları inceledi.

GÜNCEL 21.10.2021 15:31:21 0
EXPO´nun mozaiğine ´rekor başvurusu´

Antakya/SES

 Savaş´a incelemesinde eşi Nazan Savaş ile mozaiğin yaratıcıları akademisyenleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. H. Onur Tıbıkoğlu da eşlik etti. 1.600 metrekare büyüklüğünde, doğal taşlardan yapılan ve dünyanın en büyük taban mozaiği olma yolunda Guinness Rekorlar Kitabına başvurusu yapılan mozaiğin çalışmalarını yakından inceleyen Savaş akademisyenlerden mozaik hakkında bilgi aldı. Savaş, “Müthiş bir tablo ile karşı karşıyayız. Hatay´ın geçmişten bugüne kadar tasvirinin yapıldığı, geçmiş önemli olayları ve Hatay´ın özelliklerini tanımlayan mozaiğimizi üniversitemiz ile birlikte yapıyoruz. Taban taş mozaiğinin büyük bir kısmı bitmek üzere. İnşallah yakın zamanda bütünü bitecek ve EXPO alanımızda 1.600 metrekarelik dev taban mozaiğimiz ortaya çıkacak. Hatay´ı tamamıyla anlatarak tasvir eden, engin tarihini, kültürel geçmişini ve medeniyet birikimini anlatan şahane bir mozaik oluyor. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mozaik tamamlanıp baktığınızda Hatay´ın şanlı geçmişiyle karşı karşıya kalacağız. Ve o şanlı geçmişin seyrine doyamayacağız. Mozaiğimiz için Guinness Rekorlar Kitabı´na başvurduk' dedi.

'Planladığımız zamanın ötesinde çalışıyoruz'
Mozaik çalışmaları hakkında konuşan Doç. Dr. Özdilek ise, “Ortak varoluş mozaiği 1.600 metrekare alana uygulanacak. Ve dünyanın doğal taşlar ile yapılmış en büyük taban mozaiği olacak. EXPO 2021´in açılışına için planladığımız zamanın ötesinde çalışıyoruz. Hatay´ın farklı bölgelerinde çalışmalar yürütülüyor. Ve onlarca paftayı birleştiriyoruz” değerlendirmesini yaptı. Dr. Tıbıkoğlu da, “Hatay´daki mozaik sektörünün atölyeleri hep birlikte bu varoluşu tekrar gerçekleştirmek için çalışıyor. Tasarımın temel değerleri içinde olan bir birliktelik sergiliyoruz' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29