EXPO´ya konserli resmi açılış

Medeniyetler Bahçesi´ temasıyla düzenlenen, EXPO 2021 Hatay organizasyonunun resmi açılışı Antakya ve Arsuz alanlarında bugün düzenlenen konserle gerçekleştirilecek.

HATAY 1.04.2022 12:23:33 0
EXPO´ya konserli resmi açılış

Hatay´ın bir Avrupa şehri kadar güvenli olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gelmek isteyenlerin çekinmemesini, gönül rahatlığıyla Expo´yu ziyaret edebileceklerini ve Hatay´da tatil yapabileceklerini kaydetti.

Expo´nun Antakya´daki alanında dün tanıtım programının yapıldığını hatırlatan Başkan Savaş, resmi açılışın Hatay halkının katılımıyla, büyük coşku içinde yapılacağını söyledi. Savaş, 'Resmi açılışı 1 Nisan´da halkımızla yapacağız. Antakya´da bugün 20.00´de Medeniyetler Korosu konseri, İskenderun´da ise saat 21.00´de Göksel konseri yapılacak. Herkesi bekliyoruz´ dedi.

Başkan Savaş, EXPO alanlarındaki düzenlemelerle ilgili de şu bilgileri paylaştı: ”Antakya ve İskenderun´da iki farklı alan hazırladık. Bu alanlarda gastronomi, çiçekçilik, büyükşehirlerin kültürünü yansıtan eserler var. Bin 600 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği´miz, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzemiz, Medeniyetler Bahçemiz var. Çok büyük doğal biyolojik göletimiz var. Hatay´da tükenmeye yüz tutmuş sepetçilik, kilim işlemeciliği ve ipek dokumacılığı gibi el sanatları bölümümüz var. Bu sanatlar ölmesin diye Sanat Sokağı yaptık. Çocukların eğleneceği bir alan yaptık. Bu alanlara gelen insanların 7-8 saat zaman geçirebileceği bir yer oldu. Çocuklar kendileri için yapılan eğitici ve gelişimlerine katkıda bulunacak aktivitelerle zaman geçirirken ailelerin de gezebileceği ve sonra yemek yiyebilecekleri bir yer burası.”


Anahtar Kelimeler: EXPO konserli reslmi açılış

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19