F. Sayek etkinliğinde ´edebiyat söyleşisi´

TBB eski Başkanlarından Füsun Sayek´in anıldığı 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, sürüyor. 09 Ağustos´ta başlayan etkinlikler, 29 Ağustos´a kadar Arsuz´da devam edecek.

GÜNCEL 17.08.2022 15:39:00 0
F. Sayek etkinliğinde ´edebiyat söyleşisi´

 

Akın Bodur/Arsuz

Arsuz´daki İskender Sayek Kültür Evinde düzenlenen Latife Tekin´in, 'TTB Ali Özyurt Edebiyat Matinesi' adlı söyleşisinde, edebiyat konuşuldu. Söyleşinin konusunu Latife Tekin´in kitabı ´Zamansız´ oldu ve pandemi günlerinde sanat ve aşk konuşuldu. Söyleşi öncesinde ise Ali İhsan Ökten, Ayşegül Tözeren, Gönül Malat, Halit Katkat, Nilüfer Benal, Nurullah Er, Tahir Özcan ve Veysi Ülgen´in kitapları tanıtıldı ve yazma serüvenlerine ilişkin anlatımlar yapıldı.
Füsun Sayek 16. Sağlık Kültür Etkinlikleri kapsamında Arsuz Yemekleri Panayırı da düzenlendi. Panayırda Arsuzlu kadınların yaptığı çeşitli yemekler, satışa sunuldu.

Çocuklara yönelik ´iklim-çevre´ etkinliği
Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında yarın (19 Ağustos Cuma) saat 11.00-12.30 arasında Çocuk Yaz Okulu I´de Yasemin Mıstıkoğlu´nun yönetiminde 'İklim ve çevre' etkinliği yapılacak. Aynı gün 'İklim krizi, çevre ve insan sağlığı´ adlı panel de düzenlenecek. Arsuz nikah Salonundaki panel, saat 16.00´da başlayacak. Moderatörlüğünü Yasemin Mıstıkoğlu´nun yapacağı panelde konuşmacılar arasında Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Doç. Dr. Abdullah Sakallı, Dr. Ali Kanadlı da yer alacak. 20 Ağustos Cumartesi günü de Çocuk Yaz Okulu II´de Serap Tümkaya´nın yönetiminde Masal Atölyesi yapılacak. 22 Ağustos Pazartesi günü de Hatay Akademi Orkestrasının ´Klasik müzik dinletisi´ konseri yapılacak. İskender Sayek Kültür Evindeki konser, saat 21.00´da başlayacak. 23 Ağustos Salı günü ise saat 10.00-12.00 arasında Çocuk Yaz Okulu III´de Yeliz Erarslan yönetiminde ´Denizler ve çevre' etkinliği düzenlenecek, saat 21.00´da da 'Toplumsal cinsiyet eşitsizliği' konulu söyleşi yapılacak. Söyleşinin konukları HÜKSAM´dan Şevkat Bahar Özvarış ile Eşitlik İçin kadın Platformu´ndan Hülya Gülbahar olacak. 25 Ağustos Perşembe günü de saat 10.00-12.00 arasında Çocuk Yaz Okulu III´de Yeliz Erarslan yönetiminde ´Denizler ve çevre' etkinliği yapılacak. 26 Ağustos Cuma günü saat 10.00-12.00 arasında Çocuk Yaz Okulu III´de seramik boyama atölyesi gerçekleştirilecek.
Etkinliklerin sergileri arasında Selçuk Alten´in resim sergisi, Talin Azar ve Aylin Sayek Beyazıt´ın ´O yaz-tanıdık yabancılar´ fotoğraf-edebiyat sergisi de bulunuyor. Her iki sergi de İskender Sayek Kültür Evinde. Etkinliğin kalıcı sergileri arasında ´Dünden bugüne Arsuz´da tarım´, ´Tarihi dokuma aletleri´, Tarihi İskenderun ve Antakya Fotoğrafları´, 'Teta´nın mutfağı', portrelerin yer aldığı ´Biz Arsuzluyuz´, Süheyl Boncuk´un koleksiyonundan ´Hatay deniz kabukları´, ´15 yılda yolumuzun kesiştiği 15 sanatçı´ ve ´Hatay kitaplığı kültür köşesi´ sergileri de yer alıyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19