F. Sayek kültür-sanatla anılıyor

Türk Tabipler Birliği (TTB) eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, ölüm yıl dönümünde kültür ve sanatla anılmaya devam ediliyor.

GÜNCEL 11.08.2021 14:32:37 0
F. Sayek kültür-sanatla anılıyor

Akın Bodur-Gülsenem Karaaslan/İskenderun

15. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, 11-28 Ağustos tarihlerinde Arsuz´daki İskender Sayek Kültür Evi´de yapılacak.

İlk etkinlik bu akşam
15. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, Füsun Sayek´in doğum günü olan bugün (11 Ağustos) başlıyor. 'Doğu Duvarı” adlı eseri ile 2021´de TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü´nü kazanan Faris Kuseyri´nin konuk olacağı ´TTB Ali Özyurt Edebiyat Matinesi´ adlı etkinlik, saat 20.30´da, Ali İhsan Ökten´in moderatörlüğünde gerçekleşecek. Zoom üzerinden yapılacak etkinlik için 'Zoom ID: 817 9982 7300' olarak açıklandı ve şifresinin '687750' olduğu bildirildi.
Füsun Sayek´in eşi Prof. Dr. İskender Sayek, 15. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerine ilişkin sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl da toplumun sağlığını önceleyerek gerçekleşecek. 11-28 Ağustos 2021´de gerçekleşecek etkinliklerimizin bir bölümünde online platformlarda, bir bölümünde ise özlediğimiz gibi İskender Sayek Kültür Evi´nde buluşacağız' ifadesine yer verdi.
Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında, 14 Ağustos Cumartesi günü Arsuz´da 'Arsuz Yemek panayırı' düzenlenecek. 16 Ağustos Pazartesi günü ise ´Sivil toplum örgütlerinin görev ve sorumlulukları´ adlı söyleşi düzenlenecek. Eriş Bilaloğlu´nun moderatörlüğünü yapacağı ve zoom üzerinden gerçekleşecek söyleşiye konuşmacı olarak, Şebnem Korur Fincancı (TTB), Deniz Ataç (TEMA), Lale Platin (ÇYDD), Gökçeçiçek Ayata (EŞİK), Nedret Emiroğlu (DSÖ) ve Ümit Kantoğlu (yorumcu) katılacak.
20 Ağustos Cuma günü İskender Sayek Kültür Evinde yerel sanatçıların katılacağı Türkü-Caz konseri yapılacak. Konseri Ethem Yavuz (piyano), Yusuf Musli (vokal), Ülkü Yüce (keman), İsmail Altın (bas), M. Ali Sakaroğlu (davul) verecek.
25 Ağustos Çarşamba günü ise saat 17.00-20.00 arasında, kültür evinde el yapımı yöresel ürünlerin satılacağı 'Çarşamba Panayırı' düzenlenecek. 26 Ağustos Perşembe günü de yine zoom üzerinden 'Tıp eğitimi çalıştayı' gerçekleştirilecek. 28 Ağustos Cumartesi günü de 'Arsuz´a klasik esintiler' adıyla kapanış konseri yapılıcak. Erhan Tekin (klarnet), Fatma Berna Bilgin Başaran (şan), Oytun Çetin´in (piyano) vereceği konser, Arsuz´daki kültür evinde saat 20.30´da başlayacak.
11-28 Ağustos tarihleri arasında Arsuz´daki kültün evinde '15 sanatçıdan 15 eserin yer aldığı resim sergisi; Selçuk Balaban´ın kelebekleri; Meriç Akar´ın ´15 an, 15 yer´ adlı fotoğraf sergisi; Dündün bugüne Arsuz´da tarım; Tarihi dokuma aletleri; Tarihi İskenderun ve Antakya fotoğrafları; Yöre mutfağı; Arsuz´dan portreler; Süheyl Boncuk´un ´Hatay deniz kabukları´; Seçme seramik baskılar ve Hatay kitaplığı' sergileri de açılacak.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22