Faaliyet raporuna 42 ret 30 kabul

Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin (HBB) Pazartesi günü yapılan Nisan ayı olağan toplantısında görüşülen Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu, 42 ret 30 kabul oyu aldı.

GÜNCEL 12.04.2018 10:20:40 0
Faaliyet raporuna 42 ret 30 kabul

HBB Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın başkanlığında HBB salonunda gerçekleştirilen ve 64 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında faaliyet raporunun görüşülmesinde Meclis´e 1. Başkan Vekili İsmail Kimyeci vekalet etti. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu, 42 ret 30 kabul oyu aldı. İhtisas komisyon seçimlerinin de yapıldığı toplantıda ayrıca encümen üyeliklerine Şemsettin Günay (AKP Antakya), Halil Polat (AKP Belen), Ayhan Cunedioğlu (AKP Reyhanlı), Ahmet Uçar (AKP Kırıkhan) ve Halit Akıncı(AKP İskenderun) getirildi.

250 milyon yerine 120 milyon borç yetkisi
Arsuz ve Defne Belediyelerinin adres ve numarataj işine ilişkin yetkilerini HBB´ye devretmeleri ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı teklifi oybirliği ile kabul edildiği oturumda Mart ayı oturumunda komisyona havale edilen 2018 mali yılında Belediyemiz bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için 250.000.000,00 TL(iki yüz elli milyon) borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporu da görüşüldü. AKP oylarıyla HBB yönetimine 250 milyon lira yerine 10 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

Kiralamaya da yetki verilmedi
Yetki ile ilgili bir diğer konuyu ise taksi işletmeciliği konusu oluşturdu. Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 15 ilçede yeni açılacak ticari taksi duraklarında taksi işletmeciliğinin gerçek/tüzel kişilere ihale edilerek 10 yıl süre ile kiralanabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu, yetki verilmemesi yönünde karara bağlandı. Antakya Atatürk Bulvarı Küçük Sanayi Sitesi girişindeki döner kavşağa ´Alparslan Türkeş´ adının verilmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Deniz ve kıyı yönetimi şubeleşiyor

Meclis oturumunda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü kurulması ve 1 adet şube Müdürü kadrosu tahsis edilmesi, ”Çevre Koruma Şube Müdürlüğü”nün adının “Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi ve eski yönetmeliğinin iptal edilerek yeni hazırlanan yönetmelik taslağının görüşülmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Elekttrikli bisikletlere 30 liralık tescil

Hatay Büşükşehir Belediyesi Meclisinin 12.03.2018 tarihli toplantısında 83 sayılı karar ile Tarife Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen motor gücü 0,25 KW´yı ve azami hızı 25 km/h´ti geçmeyen elektrikli bisikletlere plaka verilmesi aşamasında tescil ücretinin 30 lira olarak belirlenmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23