Fatma´nın adı parka ve ´okula´

Reyhanlı´ya terör örgütü tarafından yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren lise öğrencisi Fatma Avlar´ın (17) ismi, okulunun yanındaki parka verildi. Liseli Fatma Avlar, 31 Ocak´ta, Reyhanlı´ya yapılan roketli saldırıda, evinde

HATAY 21.02.2018 10:38:43 0
Fatma´nın adı parka ve ´okula´

 

Reyhanlı Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi olan Fatma Avlar´ın adı, okulun yanında bulunan, belediyeye ait parka verildi. Fatma´nın babası Ahmet Avlar, kızının adının yaşatılması için yapılan çalışmalar ve verilen desteklere teşekkür etti. Baba Avlar, 'Aile olarak isteğimiz, şehidimiz Fatma´nın adı unutulmasın; hep yaşasın' dedi.

İsmi okula da verilecek
Fatma Avlar´ın adının okulunun yanındaki parka verildiğini belirten Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, 'Fatma, Reyhanlı Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisiydi. Okulunun yanında bulunan belediyemize ait parka ismini verdik. Hatay Valiliği´mizde şehidin ismini bir okula verecek' açıklamasını yaptı.

´Bu takım, bu maçı alır´
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay´daki bulunan Zeytin Dalı Harekatında görevli birlik ve tugay karargahlarında yaptığı inceleme ve denetimde, Afrin´de bulunan ve bölge dışından getirilen teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacağını ifade etti. Orgeneral Akar´ın, harekat merkezinde komutanlardan bilgi aldığı denetime ilişkin yayınlanan bir fotorafta, 'Bu takım, bu maçı alır' asılı yazısı da yer aldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz´in denetleme ve incelemesine ilişkin TSK´dan yapılan açıklamada, 'Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekâtı´nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte; BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan ´Meşru Müdafaa Hakkı´ ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız doğrultusunda yürütüldüğünü; Kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetlerin Silahlı Çatışma Hukuku´na uygun ve meşru zeminlerde sürdürüldüğünü; Geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine duyduğu öz güven ile diğer hiçbir orduda olmadığı kadar bütün faaliyetlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü; Şanlı tarihimiz ve kültürümüz gereği sivil ve masum insanların dokunulmaz olduğunu, bu konuda her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini; ´Afrin Afrinlilerindir´ gerçeğinden hareketle Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak harekâtın başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulamıştır' ifadesine yer verildi.

Mahalli: Asıl risk ABD
Türkiye, Afrin harekâtını sürdürürken, YPG-Şam ittifakına yönelik iddialar bir kez daha gündeme geldi. Cumhuriyet gazetesindeki bir habere göre, Suriye Devlet Televizyonu El İhbariye, “Suriye ordusu destekli milislerin kısa sürede Afrin´e gireceği” haberi yayınlandı. Suriye resmi ajansı SANA da, Halep muhabirine dayanarak “Halk güçlerinin Afrin´e gireceği' haberni yayınladı. Aralarında Reuters´in de olduğu uluslararası medya, YPG´nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri´nin (SDG) Suriye ordusu ile anlaştığını, ordunun Afrin´e gireceğine yönelik iddiaları duyurmuştu. Rus ajansı Sputnik ise Afrin´den yaptığı haberde iddiayı yayanlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında önceki gün yapılan telefon görüşmesinde, Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye´deki son gelişmelerin ele alındığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Suriye´deki son gelişmeler ele alındı, terörle mücadeledeki kararlılık vurgulandı” derken, Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye´deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti. Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli ise PYD/YPG ile Şam hükümeti arasında görüşmelerin olduğunu, ama görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. PYD´nin Ankara´nın ciddi mesajları üzerine Suriye ordusunun Afrin´e girişi konusundaki ısrarını artırdığını ifade eden Mahalli, “Suriye ordusu gelsin” diyen PYD´nin “biz de Suriye´nin parçasıyız” imajı yaratmak istediğini belirtti. Denklemin içinde Batının olmadığını ve belirleyici olanın Rusya olduğunu ifade eden Mahalli, 'Asıl risk Fırat´ın doğusunda 13 üsse sahip ABD´dir” değerlendirmesini yaptı.

Sakarya´dan destek ziyareti
Afrin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgedeki askerlere destek için Hatay´a gelen 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı ve Sakarya eski Milletvekili Ali İnci ile beraberindeki 41 kişilik heyet, Kırıkhan´da belediye tarafından misafir edildi. Heyet, kanal sokaktaki Belediye Sosyal Tesislerinde ağırlandı.

Kavak´tan destek açıklaması
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başkan adaylığını açıklayan işadamı Ali Kavak, da, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin şunları söyledi: 'Afrin´de kahramanca savaşan Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyorum. Bizce bu operasyon çok doğru bir operasyon bu mücadelenin sonunda muvaffak olacağımızı düşünüyorum ve devletimizin her zaman yanında olduğumuzu söylemek istiyorum.'

Valilikten ´hastanede tedavi´ açıklaması
Hatay Valiliği, Zeytin dalı Harekatı kapsamında yaralıların tedavilerin yönelik her türlü sağlık hizmetinin verildiğini belirtti. Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi: '19 Şubat 2018 Pazartesi günü Sözcü Gazetesi internet sayfasında yayınlanan; ´Zeytin Dalı Operasyonunda yaralanan askerlerin tedavilerinin yapıldığı hastaneye elektrik verecek firma bulunmadığı´ ve ´Hastanenin zorunlu ihtiyaçları arasında olan birçok ürünün, ihaleye katılım olmaması nedeniyle alınamadığı´ yönünde iddialar gündeme getirilmiştir. Konu ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Habere konu hastanede hali hazırda enerji hizmeti, mevcut dağıtıcı firmadan alınmakta olup, günlük poliklinik hizmetlerinin yanı sıra Zeytin Dalı Harekatı kapsamında güvenlik güçlerimizin tedavilerine yönelik her türlü sağlık hizmeti verilmeye devam etmektedir. Dolayısıyla hastanede herhangi bir enerji sıkıntısı bulunmamaktadır. Sağlık tesisine enerji temini ile ilgili tüm ihale süreçleri yasal mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. İlimiz hastanelerinde mevcut hizmetin aksatılmaması ve hali hazırda bulunmayan Tıbbi Görüntüleme (MR, Tomografi, Raporlama) cihazlarının alımı için ihaleler yapılmıştır. Bu ihalelerde, toplu alım avantajlarından yararlanmak amacıyla tek ihale kapsamında ihale gerçekleştirilmiştir. Bu güne kadar dört ihale gerçekleştirilmiş olup; ilk iki ihalede yaklaşık maliyetten çok daha yüksek teklif verilmesi üzerine İhale Komisyonları tarafından kamu yararı gözetilerek ihale iptal edilmiştir. Üçüncü ihale, en düşük teklifi sunan isteklinin uhdesinde kalmasına karşın, Kamu İhale Kurumuna yapılan itiraz başvurusu üzerine Kurulca üçüncü ihale de iptal edilmiştir. Beş firmanın katıldığı son yapılan ihaleyle, önceki üç ihaleden çok daha düşük teklifle ve en düşük tekliften alınmak suretiyle 28.09.2017 tarihinde üç yıl süreli sözleşme imzalanmış ve sağlık tesislerinde hizmet verilmeye başlanılmıştır. Halen hizmet veren cihazlar, önceki cihazlara göre daha üst model cihazlar olup, toplu alım avantajı ile daha uygun fiyatlara alım gerçekleştirilmiştir. Yukarıda belirtilen hususlardan da anlaşılacağı üzere haberde gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İlimiz genelinde sağlık tesislerinde araç, gereç ve donanım yönünden herhangi bir eksiklik bulunmamakta ve sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat esasıyla eksiksiz olarak verilmeye devam edilmektedir.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00