“Faturalar iptal edilsin”

Hatay Deprem Dayanışması Sözcüsü Gizem Güzel: Faturalar sarayın 1 günlük masrafıyla ödensin

HATAY 11.06.2023 11:22:00 0
“Faturalar iptal edilsin”

Deprem nedeniyle ertelenen elektrik, su ve doğalgaz faturalarının toplu gönderilmesine yönelik tepkiler ve talepler devam ediyor. Hatay Deprem Dayanışması Platformu adına Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Gizem Güzel, “Bu faturalar iptal edilsin, bizim borcumuz olmayan bu faturalar dağıtım şirketlerine Saray’ın 1 günlük masrafıyla ödensin” dedi.

Samandağ’da Abdullah Cömert Parkı’nda gerçekleştirilen toplantıda Hatay Deprem Dayanışması Platformu Sözcüsü Gizem Güzel, “6 Şubat depreminin üzerinden 4 ay geçti. Başlarken söylemek istiyoruz ki kaybettiklerimizin yüreklerimizdeki acısı hala taze, en temel ihtiyaçlarımız hala kalıcı şekilde karşılanmadı, depremin etkileri hala yakıcı biçimde sürüyor. Depremden sonra afet bölgesinde faturalar süre belirtilmeden ertelenmiş, depremden önceki borçlar ise kararnameyle silinmişti. Ancak adımıza, adreslerimize yollanan faturalardan gördük ki toplu şekilde yollamak üzere ertelenmiş” diye konuştu.

DEPREMDEN SAĞ KURTULANLAR İNSANCA YAŞAM HAKKINI KULLANAMIYOR!

Deprem bölgesinde yaşam yaşam hakkının kullanımındaki güçlüklere dikkat çeken Güzel’in konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Bizler, hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesini beklerken yüklü miktarlardaki faturalarla karşılaşmayı kabul etmiyoruz. İçinde bulunduğumuz işsizlik, yoksulluk, insanlık onuruna ve haklarımıza uygun olmayan koşullarda yaşamaya zorlanmak canımızı burnumuza getirmişken, bir de depremin faturasını ödemeyeceğimizi ilan ediyoruz. Deprem bölgesinde yaşam, içinden çıkılmaz hal almış vaziyette. Onbinlerce kişinin yaşamını yitirdiği bu kentte biz depremden sağ kurtulanlar insanca yaşam hakkımızı kullanamıyoruz.”

4 AYIN FATURASINI ÖDEMEMİZİ KİMSE BEKLEMESİN!

“Biz halktan halka dayanışmayla ayakta kaldık. Bir de 4 ayın faturalarını ödememizi kimse beklemesin! Bizlere reva görülen bu kirli planları topyekün reddediyoruz! Bizim kimseye borcumuz yok, esas yetkililer bizlere en temel haklarımızı borçludur! Elektrik, su, doğalgaz ve internet dağıtım şirketlerine çağrımızdır: Afet bölgesine fatura çıkarmayı acilen durdurun! Hükümete çağrımızdır: Bu faturalar iptal edilsin, bizim borcumuz olmayan bu faturalar dağıtım şirketlerine Saray’ın 1 günlük masrafıyla ödensin!” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: “Faturalar iptal edilsin”

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19