“Faturaları yıl sonuna kadar devlet ödesin” teklifi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem bölgesinde elektrik, doğalgaz ve su faturalarının yıl sonuna kadar devlet tarafından karşılanması için Kanun Teklifi verdi.

HATAY 14.06.2023 12:20:00 0
“Faturaları yıl sonuna kadar devlet ödesin” teklifi

Güzelmansur’un kanun teklifi yasalaşırsa, 2023 yılı sonuna kadar, deprem bölgesindeki vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar bütçesinden, su faturaları ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Yıkıcı 6 Şubat depremlerinin ardından doğalgaz ve elektrik faturalarının 3 ay ötelendiğini belirten Güzelmansur, kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Şimdilerde depremzedelere 6 Şubat’tan itibaren kullandıkları elektrik tüketim bedelleri toplu bir şekilde yansıtılmaya başlanmıştır. Bu dönemde doğalgaz alt yapısı da zarar gördüğü için ısınma ihtiyacı çoğunlukla elektrikle sağlanmıştır. Bu nedenle fatura bedelleri oldukça yüklü gelmiştir. Ezici bir çoğunluğu işsiz ve gelirsiz kalan depremzedelerin bu faturaları da diğer faturaları da ödeme imkânları hâlâ bulunmamaktadır.”

“Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak depremden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde insanlarımızın kendilerini toparlayana kadar faturaları devlet tarafından karşılanmalıdır” diyen Güzelmansur’un kanun teklifi 06/02/2023 ila 31/122023 arasındaki elektrik, doğalgaz ve su faturalarının Bakanlıkların bütçesinden karşılanmasını, böylece işsiz ve gelirsiz kalmış depremzedelerin fatura yüklerinin hafifletilmesini amaçlıyor.

6 Şubat depremlerinin ardından 3 ay ötelenen, mayıs ayı itibariyle endeks okumaları başlanan elektrik, su ve doğalgazda toplu fatura nedeniyle depremzede yüksek ödemelerle karşı karşıya kaldı. Yüksek bedelli fatura yüküne karşı yerleşim bölgelerinde tepkiler devam ediyor. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19