Felaket değil rahmet imiş!

AKP Dörtyol İlçe Teşkilatı binası önünde, Hatay Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında dua için kürsüye çağrılan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy’un deprem yorumu: Felaket değil rahmet!

SİYASET 16.04.2023 12:16:00 0
Felaket değil rahmet imiş!

Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, adaylar Adem Yeşildal, Kemal Karahan, Ahmet Alper Soylu, Zehra Eren, Cengiz Yıldız, Filiz Özçörekçi, Mehmet Hakan Yılmaz, Halil Ersen Doğan ve Necmiddin Çito’nun da yer aldığı aday tanıtım toplantısında konuşmaların ardından, AK Parti MKYK üyesi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, dua yapılması için emekli din dersi öğretmeni aynı zamanda Dörtyol Belediyesi eski başkanı AKP’li Bilgehan Aksoy’un yakın akrabası olan Ergüder Aksoy’u kürsüye davet etti.

Yayman alkışlamadı

Aksoy’un 6 ve 20 Şubat depremlerinde yıkımın ve ağır can kayıplarının yaşandığı yerlerden olan Antakya için kullandığı ifadeler tepkiyle karşılandı. Aksoy, “Bu kent nasıl bir mozaik böyle… Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki… Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir. Allah’tan görevdir bu” dedi. Ergüder Aksoy’un konuşmasını milletvekili Hüseyin Yayman’ın da alkışlamadığı gözlendi.

Ergüder Aksoy’un, “Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanlığı” yazılı kürsüde şöyle konuştu:

“Antakya… Antakya kardeşlerim… Siz hepiniz Yasin’i Şerif’i çok iyi tanırsınız. İkinci sayfayı da çok iyi tanırsınız. Antakya’nın diğer adı ‘Karya topluluğu.’ İsa peygamber zamanında kafir müşrik idiler. Oraya o mübarek İslam için gönderdi iki halifesini, görevlisini, reddettiler, onları şehit ettiler. Cenabı Hak ne dedi? Bir sayha ki, bir nara ki… Ödlerini kopardı, Antakya’yı sildi Allah, Muhammed ümmetine ‘buyurun bu kent sizin olsun. Ama bu kent nasıl bir mozaik böyle… Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki… Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir. Allah’tan görevdir bu. Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya’ya… Kardeşlerim buna bir felaket dedi. Ben de rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona… İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah’tan… O bir kamçıydı… Niçin? Çünkü o 50 bini şehit ederek cennete aldı Allah, ötekiler maddi olarak… O halde Antakya (eliyle milletvekili adaylarını göstererek) bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle hepsi ak olsun, öyle karışık olmak yoktur!”


Anahtar Kelimeler: Felaket değil rahmet !

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19