Fen Lisesi´nin ‘Döner Kanatları” yarışacak

Teknofest 'liselerarası insansız hava aracı döner kanat kategorisi' yarışmasına katılan ve 103 takım arasından 6. olarak finale kalan Dörtyol Fen Lisesi takımı finallere katılmaya hak kazandı.

GÜNCEL 15.09.2021 21:17:04 0
Fen Lisesi´nin ‘Döner Kanatları” yarışacak

İskenderun/SES


Dörtyol Fen Lisesi öğrencilerinden Salih Selli, Mustafa Çağatay Özden, Eren Öz, Yunus Emre Tom, Umut Can Cebbur ve Danışman Öğretmen Ufuk Şanlı, Okul Müdürleri Çağatay Çaça ile birlikte Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin´i ziyaret etti.
Ziyarette yarışma süreci ile ilgili bilgi veren Dörtyol Fen lisesi Müdürü Çağatay Çaça, yarışmanın lise ve dengi okul öğrencilerini, İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmeyi, herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı yapılardaki (sabit kanat, döner kanat, hibrit, çırpan kanat, vb.) İHA´larla her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve beceriye dayalı uçuşları teşvik etmeyi ve Türkiye´yi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçladığını belirtti. Döner kanat katagorisinde103 başvurucu arasından Dörtyol Fen Lisesi öğrencilerinin 6. sırada yer alarak 13-18 Eylül 2021 tarihinde Bursa´da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandığını kaydeden Çaça, “Bu vesileyle bizlere destek ve teşvik olan başta Dörtyol Belediyemiz olmak üzere Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odamız ile Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza şahsım, öğrencilerim ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de 13-18 Eylül tarihleri arasında Bursa´daki finale katılacak olan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devam diledi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22