Fenerbahçe Hatay´da Altay´la ´Mesut´

Süper Lig´de Hatayspor-Fenerbahçe maçı Antakya Atatürk Stadı´nda oynandı ve Fenerbahçe takımı karşılaşmayı 2-1 kazandı. Maçta, Hatayspor, 1 golü Fenerbahçe kalesine atarken, 1 gölü de kendi kalesine attı.

SPOR 3.02.2021 17:23:35 0
Fenerbahçe Hatay´da Altay´la ´Mesut´

Akın Bodur/İskenderun

Antakya Atatürk Stadında oynanan ve hakemler Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş ve Mehmet Kısal´ın yönettiği karşılaşmaya Atakaş Hatayspor Munir, Billong, Aabid (dk. 64 Kamara), Boupendza, Selim Ilgaz (dk. 90+1 Sackey), Mesut Çaytemel (dk. 46 Katranis), Traore, Yusuf Abdioğlu (dk. 22 Pablo), Ruben Riberio, Popov ve Diouf kadrosuyla çıkarken, Fenerbahçe ise sahada Altay Bayındır, Serdar Aziz, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Valencia (dk. 66 Cisse), Gustavo (dk. 46 Samatta), Bright Samuel (dk. 67 Ferdi Kadıoğlu), Thiam (dk. 77 Mesut Özil), Nazım Sangare), Attila Szalai ve Caner Erkin ile sahada yer aldı. Maçın 90. dakikasında Boupendza (Atakaş Hatayspor), 26. dakikasında Thiam ve 88. dakikasında kendi kalesine Billong´un (Fenerbahçe) attığı gollerle karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1´lik skorla kazandı. Maçta, Mesut Çaytemel, Ribeiro, Pablo, Boupendza (Atakaş Hatayspor), Cisse ve Altay Bayındır (Fenerbahçe) da sarı kart gördü.
Maçın 26. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Samuel ceza alanına girdi ve içeriye gönderdiği topa Thiam kafayı vurdu,Munir´den dönen top Thiam´a çarparak ağlarla buluştu: 0-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe´nin 1-0 galibiyeti ile tamamlandı.
İkinci yarıda ve karşılaşmanın 88. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Mesut Özil´in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ferdi´nin pasını alan Billong, ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi: 0-2.
Maçın 90. dakikasında Atakaş Hatayspor atağında Katranis´in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Boupendza, top ağlara gönderdi ve durumu 1-2 yaparken, maçın da skorunu belirledi.
Karşılaşmayı Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atakaş Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan, Atakaş Hatayspor isim sponsoru Recep Atakaş, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile Hatayspor ve Fenerbahçe yöneticileri de izledi. Maç sonrası değerlendirmede bulunan vali Doğan, “Atakaş Hatayspor oynamış olduğu etkili futbolla süper lige renk getirdi ve ili süper ligde başarılı bir şekilde temsil ediyor. Bugün de Fenerbahçe karşısında etkili bir oyun ortaya koydu fakat skora yansıtamadı. Teknik ekibi ve futbolcuları bugün ortaya koydukları mücadeleden dolayı kutluyorum. Sayın Ali Koç´u, yönetim kurulu üyelerini ve Fenerbahçe futbol takımını da ilde misafir etmekten mutluluk duyduk. Fenerbahçe´yi de almış olduğu galibiyetten dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum' ifadesini belirtti.

İki takımdan değerlendirme
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Hatayspor maçı sonrası stat çıkışında yaptığı değerlendirmede, maçın ise zor olacağını bildiklerini ancak 3 puanla ayrıldıklarını ifade etti. Kötü oynarken üç puan almanın önemli olduğunu belirtti ve kaleci Altay´ı kutladığını ifade eden Koç, 'Mesut Özil, 15-20 dakika süre alabildi, kendini gösterme fırsatı olmadı tabii. Gönül isterdi ki, Almanya´dan geldiği zaman karantina süreci olmasaydı. Bu süreç olmasaydı daha hazır olurdu. Sonuçta pandemi dönemi yaşıyoruz. kurallara riayet etmek zorundayız. İlk defa sahaya ayak basması bizim için olumlu. Altay´ı tebrik ediyorum. Harika bir oyun çıkardı. İple çektiğimiz bir deplasmandı. Zor olacağını biliyorduk. Öyle ya da böyle 3 puanla ayrıldık. Şampiyonluk yolunda alınan üç puan. Hele ki nispeten iyi oynamadığımız bir maçta bunu almak daha da önemli' değerlendirmesini yaptı. Koç, havaalanından otele kadar takımımızı karşılayan taraftara ve yörede kendileriyle ilgilenlere teşekkür ederek, teşekkür ettiği kişiler arasında yer alan Hatay Valisi Doğan için de '... Hatay valisine, daha doğrusu Antakya valisine...' ifadesiyle teşekkür etti.
Takımlarının daha iyi oynadığının ancak yenilmekten kurtulamadıklarını belirten Atakaş Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı da 'Maalesef futbolun kaderi, kanunu bu. Maalesef 2-1 yenilmekten kurtulamadık' dedi. Takımlarına karşı birkaç maçtın büyük hakem hataları olduğun anlatan ve hakemlerin büyük takımlardan çekindiğini ifade eden Vardı, bu konuyla ilgili tartışma yapmak istemediklerini ve ilerideki maçlara bakacaklarını belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04