Ferudun Akın’a son görev

Tiyatrocu ve senarist Ferudun Akın, Dörtyol’daki bir limanda geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Sanat camiasını üzen Ferudun Akın (67), Büyükdoğu tiyatrosunun kurucusuydu.

İSKENDERUN 25.11.2023 17:22:00 0
Ferudun Akın’a son görev

Dörtyol’da özel bir limanda forklift kazası sonucu vefat eden Akın, bugün ikindi namazının ardından İskenderun Asri Mezarlığında gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun yıllar kendi yazdığı oyunları sahneleyen, turnelerle oyunlarını İskenderun dışına da taşıyan Ferudun Akın, adı tiyatroyla birlikte anılan isim oldu. Ancak, yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle oyunlarını sahneleme güçlüğü yaşıyordu.

2014 yılında kaleme aldığı ‘TİYATRO SANATI çoook ciddi bir iştir’ başlıklı yazısında, şunları kaydetmişti: “Sanatla birleşen toplumlar, uygar, medeni ve çağdaş toplumlardır. Sanatı sevenler, olayları sorgularlar, araştırırlar, bir olayın neden sonuç ilişkisine bakarlar, analiz ederler, çözüm üretmeye çalışırlar.”

Ferudun Akın’ın vefatını oğlu Alperen Akın, sosyal babasının sosyal medya hesabından duyurdu. Diğer bir duyuru ise Deniz İşçileri adlı bir sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı: “Feridun Akın. Asıl mesleği tiyatro oyuncusu. Horizon gözetim firmasında İşçi. İskenderun MMKport Limanı’nda taşeron olarak çalıştığı sırada ağır tonajlı forkliftin altında ezilerek hayatını kaybetti.”


Anahtar Kelimeler: Ferudun görev

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19