Festivalde atölye çalışması

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal İpek Baharı Festivali kapsamında Hızır Parkında bulunan Palmyra Cafe´de atölye çalışmaları yapıldı.

GÜNCEL 9.05.2018 10:04:59 0
Festivalde atölye çalışması

Samandağ/SES

 Festival önceki akşam yapılan etkinliklerle sona erdi. Atölye çalışmalarına Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir ve moda tasarımcısı Barbaros Şansal da katıldı. Moda tasarımcısı Şansal, akademik düzeyde yapılan atölye çalışmalarının Samandağ ipekçiliğin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Akademisyen Esra Kavcı Özdemir tarafından Dokuma Atölyesi, Simkeş Sultan Acar tarafından Simkeşlik Atölyesi, akademisyenler Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Yrd. Doç. Dr. Ebru Öngen Corsini tarafından ebru, batik ve shibaru atölyesi, akademisyen Yrd. Doç. Dr. Berna İleri tarafından Baskı Atölyesi, akademisyen Havva Adanır tarafından da Dokuma Atölyesi çalışmaları yapıldı.

Mor ve Ötesi konser verdi
Atölye çalışmaları ve festivale katkı sunan akademisyen, modacı ve ünlülere; Aynur Aksoy, Atılay Uluışık, Barbaros Şansal, Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, Yrd. Doç. Dr. Sinem Şanlı Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Ebru Öngel Corsini, Yrd. Doç. Dr. Berna İleri ve Simkeş Sultan Acar‘a teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte, Samandağ İpek Köyü projesine katılan kursiyerlere de katılım belgeleri verildi.
Mor ve Ötesi müzik gurubunun da sahne aldığı 2. Ulusal İpek Baharı Festivalinde, Mor ve Ötesi gurubunun solisti Harun Tekin, etkinliği Samandağ´a kazandıranlara teşekkür etti. Mor ve Ötesi´nin konseri yoğun ilgili gördü, konseri izleyenlerin çoğunluğunu gençler oluşturdu.
Festival sahnesinde konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, festival alanını dolduran gençlerin aydınlık bir gelecek için umut verdiğini belirtti.
Geleneksel Sütlaç Dağıtımı da yapılan festival, davullu, zurnalı halayların çekildiği etkinliklerle sona erdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19