Fetih duasıyla destek

Barış Pınarı Harekatı

GÜNCEL 18.10.2019 10:57:48 0
Fetih duasıyla destek

Akın Bodur/İskenderun

Türkiye, Suriye´de Fırat Nehri´nin doğusuna yönelik bölgede sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatına devam ederken, Hatay´daki kurumların destek açıklamaları da sürüyor.
Kırıkhan´da kaymakamlık, belediyesi ve müftülük işbirliğiyle 'Zeytin Dalından Barış Pınarına fetih duaları ' adlı etkinlik düzenlendi.

Kırıkhan´da Bayezıd-i Bistami Türbesinde düzenlenen etkinliğine Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Jandarma Komutanı Başçavuş Murat Özanlağan, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar da katıldı. Etkinlikte, Merkez Kuran Kursu ile Şüheda Kuran Kursu hafız ve hafız adayları, Kırıkhan´daki cami imamları Fetih suresi ve hatim okudu, katılanlara da ikramlar yapıldı.

Okulda, ´orduya destek zinciri´
İskenderun´un Bekbele mahallesindeki Kaymakamlığı Fatih Ortaokulunda şehitlerin anısına düzenlenen hayrat çeşmesi ve teşrifat törenindeki öğrenciler, 'Kalbimiz sizinle Barış Pınarı' yazılı levhalarla selam duruşu halinde, orduya destek zinciri oluşturdu. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile öğretmenler de katıldı.
Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhteşem Vural da kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte Türk askerinin Suriye´ye düzenlelediği Barış Pınarı Harekatına ilişkin açıklama yaptı. Odada yapılan açıklamada konuşan Vural, 'Türk ordusu, terör örgütleri PKK-YPG´nin yuvalandığı Kuzey Suriye bölgesinde temizlemek için düzenlediği Barış Pınarı Harekatına tam destek veriyoruz. İnşallah çok kısa zamanda inşallah bu operasyon başarı ile tamamlanarak, terör örgütünü yok edeceğiz, sınırlarımızda ve ülkemizde bulunan Suriyeli vatandaşları da kendi ülkelerine huzur içinde gönderilecektir' diye konuştu.

Meclis, harekata destek açıklamasını onayladı
Reyhanlı Belediye Meclisi de yaptığı olağanüstü toplantısında Barış Pınarı Harekatına destek amacıyla hazırlanan bildirgesini okudu ve kabul ederek, onayladı. Meclis üyeleri, Barış Pınarı Harekatına tam destek verdiklerini belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07