FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Aksaray merkezli 2 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

28.09.2017 09:56:18 0
FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, FETÖ/PDY´nin sağlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Aksaray ve Hatay´da daha önce meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. bu kişilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında doktor, hemşire ve sağlık teknikerlerinin bulunduğu 17 kişii gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan 1 kişinin yakalanması için çalışma sürürken, gözaltına alınanlar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolü sonrası emniyete götürüldü.

Özel kuvvetlerin Ankara´ya götürülme davası
15 Temmuz´daki darbe girişiminde, Hatay´dan 2 tabur özel kuvvetler komutanlığı timini hava yoluyla Ankara´ya götürmek istediği iddiasıyla tutuklanan 6 eski askerin yargılanması sürüyor. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen tutuklu sanıklar eski pilot yüzbaşı F.P., üsteğmen O.B., pilot teğmen Y.U., astsubay kıdemli başçavuş Y.S., astsubay kıdemli üstçavuş V.A. ve astsubay kıdemli çavuş E.B., duruşmaya tutuklu bulundukları İskenderun T Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. ´Cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs´ ve ´FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği´ suçlamasından yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti ve tahliyelerini istedi. Davanın, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde süren Akıncı Üssü davasıyla birleştirilmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti ise, mahkemeden yanıt gelmediğini ifade etti ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. Mahkeme, birleştirme hususunda mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi için dosyayı da Yargıtay´a gönderme kararı aldı.

8 tutuklu tahliye edildi
Fetullahçı Terör Örgütüne üye oldukları ve örgütün imamlarları arasında bulunduğu öne sürülen iki kişi, önceki gün tahliye edildi. Hatay´da örgütün yapılanmasına yönelik çalışma yaptığı ve 17 Aralık´tan sonra da faaliyetleri devam ettiği belirtilen ve tutuklu bulunan 11 kişiden İ.A., Ö.Ö., K.T., F.S.K., M.K., N.K., H.H. ve O.Y. davanın önceki gün yapılan duruşmasında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Aynı davada, örgütün Belen sorumluları olduğu öne sürülen M.M.G ile B.Ö. de daha önce tahliye edilmişti.


Anahtar Kelimeler: FETÖ operasyonu gözaltı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23