FETÖ´nün üniversite davası

Hatay´da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün ´hava kuvvetleri imamı´ olarak adlandırılan ve firari olan Adil Öksüz´ün meslekten ihraç edilen yiğeni Mustafa Kemal Üniver

2.10.2017 11:55:08 0
FETÖ´nün üniversite davası

 Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 95 sayfalık iddianamede, savcılık, 43 sanık hakkında15 yıla kadar hapis cezası istiyor. İddianamede, tanık İ.Y,´nin, H.Ö. ile S.S, C.G, M.M.A, M.D, O.V.Ö, N.Y. ve Z.Y´nin grup halinde birlikte hareket ettiğini söylediğine yer verildi. İdianemeye göre, İ.Y, 'Bu şahıslar, kendilerine yakın şahıslarla daha sık görüşüyorlardı. Cemaate yakın olduklarını ve bu yönde hareket ettiklerini fark ettim. M.M.A. 6 ay kadar başhekimlik yaptıktan sonra yerine yine üniversitenin döner sermaye müdürü H.Ö. (üniversite hastanesi) atandı. Öksüz, başhekim olarak atanır atanmaz, bu kişiyi döner sermayeden sorumlu başhekim yardımcılığı ve aynı zamanda vekaleten döner sermaye müdürlüğüne getirdi' dedi. ´Şimşek´ kod adlı gizli tanık da, M.M.A´nın örgüt içinde ´abi´ konumunda olduğunu savundu. 

Bayburt´taki FETÖ/PDY soruşturmasında da gözaltına alınan 7 kişiden 5´i tutuklandı. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Bayburt, Hatay, İstanbul, Yozgat ve Eskişehir´deki adreslere 25 Eylül´de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgütüyle bağlantılı oldukları ve şifreli haberleşme programı ByLock´u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 5´i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2 kişi dea adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve yurt dışında olduğu belirtilen 1 kişi ise aranıyor.


Anahtar Kelimeler: FETÖ üniversite davası

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00