´Fikirleri gün yüzüne çıkarmak lazım´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Demir, İSTE Teknoloji Transfer Ofisi´nin (İSTE-TTO) düzenlediği Teknoloji Sohbetleri–Tech

EĞITIM 16.12.2017 09:07:55 0
´Fikirleri gün yüzüne çıkarmak lazım´

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu´nda düzenlenen ´girişimcilik´ konulu konferansta, düşünmenin yeterli olmadığı ve yapmak gerektiğini ifade edildi. Konferansta, girişim, girişimci ve girişimcilik tanımlarının ne olduğu, iyi bir girişimcinin nasıl olacağı, girişimciliğin getirdiği avantajların neler olduğu, sıfırdan bir girişim kurmak için hangi yollardan geçilmesi gerektiği konularında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Demir, “Girişimcilik, özellikle de tekno-girişimcilik, son yıllarda teknolojinin ve internetin gelişmesiyle iş dünyasında giderek yükselen bir kavram olmakta ve hayatımızdaki önemi her geçen gün artmaya devam etmektedir. Günümüzde yenilikçi, farklı, işe yarar pek çok fikri olan girişimci adayları keşfedilmeyi beklemek yerine, kendi işini kurup, hem kendisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. ‘Düşünmek Yetmez Yapmak İSTE!´ sloganının altında yatan ana fikir de buradan gelmektedir. Ürün geliştirmenin önem kazandığı bu devirde, düşünmenin yetmediğinin farkına varıp; bakış açımız, yeteneklerimiz ve ilgi alanlarımız doğrultusunda insanlara fayda sağlayacak olan fikirlerimizi, sadece bir fikir olmaktan kurtararak, gün yüzüne çıkararak kendimize ve ekonomiye can vermenin, katkı yapmanın zamanı gelmiştir. Yaşamımızın her anında, girişimci gibi düşünerek insanlığın işlerini nasıl kolaylaştırabilirim sorusunu kendimize sormalıyız” dedi.
Fkirlerin gerçeğe dönüştürülmesi yolunda maddi kaynak sağlayan kamu ve özel kuruluşların destekleri ve bu desteklere başvurmak için, bir fikri projelendirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatan Yrd. Doç. Dr. Demir, girişimci olarak kendi hayatı ve Türkiye´de bulunan başarılı girişimcilerin hayatlarından örnekler verdi. Demir, doktora yaptığı dönemde doktora konusuyla ilgili yaptığı çalışmaları ticarileştirmek için Teknopark´ta bir şirket kurduğunu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´ndan girişimcilik destekleri aldığını da belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23