Fırtına ve hortum yaşamı durdurdu

İskenderun´da önceki gece çıkan fırtına ve hortum, kentte zararlara yol açtı.

7.12.2017 12:00:00 0
Fırtına ve hortum yaşamı durdurdu

Berkay Arıkan/İskenderun

İskenderun´un Çay Mahallesi, Modern Evler Mahallesi ile Arsuz´un Karahüseyinli, Karaağaç ve Nardüzü Mahallesi´nde, fırtına ve oluşan hortum nedeniyle bazı çatılardan zarar gördü, ağaç ve direkler devrildi; çatılardan uçanlar yollarda park halindeki araçlara zarar verdi. İsmet İnönü Mahallesinde de 10´un üzerindeki araç ters dönüp, zarar gördü.
Fırtına, dün gece saat 02.00-03.00 arasında meydana geldi. Yetkililer de rapor tutmak amacıyla olay yerinde inceleme yaptı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da hortum nedeniyle zarar gören İsmet İnönü Mahallesi´nde dün sabah inceleme yapıldı.

Arsuz´da hasar tespit çalışması
Önceki günden itibaren etkili olan ve şiddetini giderek arttıran fırtına İskenderun´un yanı sıra Arsuz´da da hayatı olumsuz etkiledi. Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi ekipleri hortumun bölgeye verdiği zararın tespitine yönelik Hasar Tespit Ekibi oluşturarak hasar tespit çalışmalarını başlattı.
Gece yarısı şiddetli yağmur ve fırtına sonrası denizde meydana gelen hortum karaya çıkarak Karahüseyinli, Nardüzü ve Karaağaç mahallelerini tahrip etti. Metrelerce genişlikteki hortum, Arsuz´un 3 mahallesinde etkili olmak üzere kilometrelerce ilerleyerek bölgede ciddi hasarlara neden oldu. Yol kenarında bekleyen tır dorsesi ile okul servisi aracını deviren hortum, pek çok evin istimdat duvarlarını yıkarak çatıları uçurdu, hayvanları telef etti, ağaçları yerinden söktü, elektrik direklerini devirmenin yanı sıra elektrik nakil hatlarına da zarar verdi.
Nardüzü Mahallesi´nde futbol sahasının elektrik direkleri yan yatarken, ağaçların kökünden söküldü, bazı büyük baş hayvanların da zarar gördü. Mahalle sakinlerden Zirvent Yolcu fırtına nedeniyle iş yerlerinin zarar gördüğünü, ağaçlarının da yıkıldığını söyledi. Bir diğer mahalle sakini Kamil Uyumlu da fırtınanın bir anda çıktığını ve fırtınayla beraber büyük baş hayvanlarının üzerine çatı düştüğünü belirtti. Bir hayvanının telef olduğunu, ikisinin de yaralandığını ifade eden Uyumlu, 70 bin lira zararının olduğunu kaydetti.

Culha afet bölgesinde
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karahüseyinli, Nardüzü ve Karaaağaç Mahallerini kapsayan bölgede meydana gelen hortumun geride bıraktığı zararları yerinde inceledi. Başkan Culha hortumun etkili olduğu mahallerde mağdur olan vatandaşları bir bir gezdi ve hortumun bölgede yarattığı zararları yerinde inceleyerek afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik ekiplere talimat verdi. Afetin yaşandığı saatten itibaren bölgede belediyeye bağlı ekipleri seferber ettiklerini belirten Başkan Nazım Culha, 'Felaketin büyüklüğü afet yerinde çok daha iyi görünüyor. Çok sayıda tarım alanı, araç ve yerleşim yeri zarar görmüş. Hasarın bir an önce tespitinin ardından mağdur olan vatandaşlarımıza gerekli tüm desteği vererek yanlarında olacağız. Maddi hasarla atlattığımız bu afette en büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04