Fırtına ve yağmur uyarısı

Denizde fırtına 90 kilometreye ulaşacak

GÜNCEL 11.03.2021 12:46:47 0
Fırtına ve yağmur uyarısı

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü, Hatay´ın da içerisinde olduğu Doğu Akdeniz Bölgesinde bugün başlayıp, yarın sabaha kadar etkili olacak fırtına konusunda uyardı, Hatay Valiliği de ilin batı ilçelerinde sağanak yağmur beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğünden yapılan denizlere ilişkin meteorolojik uyarıda, 'Doğu Akdeniz´de rüzgarın; Perşembe (11.03.2021) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Cuma (12.03.2021) günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir' ifadesine yer verildi. Meteorolojik uyarıda, fırtınanın başlama saatinin bugün saat 12.00 olup, bitiş saatinin ise yarın 09.00 olacağı belirtilerek., yöre halkı ve denizciler meydana gelebilecek olumsuzluklar konusunda uyarıldı.

Hatay´ın batı ilçelerinde yağmur uyarısı

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada da ilin batısındaki ilçelerinde sağanak yağmur olacağı konusunda uyarıda bulunuldu. Valilikten yapılan meteorolojik uyarıda şunlara yer verildi: 'Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Mersin dışında) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. Yağışların Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay´ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar gündüz güney ve güneybatılı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzey doğulu yönlerden orta kuvvette, bölgenin yüksek kesimlerinde ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir. Bugün öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Hatay´ın batısında (İskenderun, Dörtyol, Belen, Erzin Arsuz, Defne, Payas, Samandağ ve Yayladağ) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Akdeniz´de rüzgarın; bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Cuma (12.03.2021) günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.'


Anahtar Kelimeler: Fırtına yağmur uyarısı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,21% -0,18
  • EURO

    34,70% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,24% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00