Fotoğraf hocasından 5 sunum

9 Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği´nde (İSKFAD) gerçekleştirdiği fotoğraf gösterisi ve söyleşide, fotoğrafın dönemin çok önemli bir belgeleme aracı olduğun

GÜNCEL 20.06.2019 10:38:52 0
Fotoğraf hocasından 5 sunum

İskenderun/SES

 Özdemir, “Fotoğraf yaşadığınız anı kayıt altına almanın bir yoludur. Bu yol gelecekte çok önemli bir kaynak olacaktır. Çünkü; çekilen birçok fotoğraf, o dönemin belgesi niteliğini taşıyacaktır. Fotoğraf çok önemli bir belgeleme aracıdır” dedi.
Dökümcüler, Cumhuriyet, Fotoğraflar ve Hikayeleri, Kuzey Tayland Dağ Kabileleri ile Srebrenica´yı Unutma olmak üzere 5 sunum gerçekleştiren Özdemir, dernek üyeleriyle deneyimlerini paylaştı, alan çalışmalarında önerilerde bulundu.
Anın yakalanmasında bile çalışmanın adımlarını gözlem, çekim alanına odaklanma, çevçeveyi belirleme olarak ifade eden Beyhan Özdemir, çekilen fotoğrafları sıralama ve sunumunda özel bir hazırlık ve çalışma gerektirdiğini anlattı. Çekim konularının, çekim alanlarının çalışılmış olmasına karşın fotoğraf çalışanların bakış açılarıyla onu farklı kılabileceklerini kaydeden Özdemir, “Dünyanın neresine giderseniz gidin o konu üzerinde yoğunlaşıp odaklanın. Örneğin; gülen insanlar, kadın portresi, gülen kadın portresi, çocuklu gülen kadın portresi, çocukları ile eğlenen kadın portresi dünyanın her yerinde bulabileceğiniz konular. Trafik, ışık gölge konu o kadar çok ki; ama tercih ettiğiniz konu neyse hep onun farklı nesini yapabilirim diye düşünün. Bu konuda ulaşabileceğiniz fotoğraflar, kataloglar, yayınlanmış kitaplar, internet, Instagram ve benzeri birçok kaynak var” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00