Fotoğraflayarak keşfediyorlar

İskenderun, Arsuz ve Hatay yöresinin doğal ve tarihi güzelliklerine yönelik yürüyüş ve fotoğraf gezisi düzenleyen İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü (İDOK) gönüllüleri, doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi etkinliğini T

23.08.2017 10:54:39 0
Fotoğraflayarak keşfediyorlar

Ömer Bilgin ve Akay Salmanoğlu önderliğindeki İDOK üyeleri, Tarsus Karasu Akarsuyu´nda 7 kilometre boyunca yürüyüş yaptı, doğal güzellikle içiçe zaman geçirdi. Kasım 2013 te kurulup ilk yürüyüş ve fotoğraf çekimini 16 Mart 2014 te Yarıkkaya Vadisi ve Bekbele Yaylası arasında gerçekleştiren İDOK, etkinliklerini iki haftada bir sürdürüyor.

Kurucuları Akay Salmanoğlu ve Ömer Bilgin´den oluşan İDOK yönetiminde Gülüfer Akyıldız, Seval Kırmızıoğlu, Sabahattin Çağlar ve Tuba Bilgin de bulunuyor.
Gençleri geleceğin doğaseverleri haline getirmeyi amaçlayan İDOK yönetimi, doğa ve insan sevgisini bugünden yarına aktarmayı, doğaya yapılabilecek her türlü saldırının karşısında durarak tarihi ve doğal güzellikleri korumayı ve bu konuda faaliyet yürüten tüm kuruluşlara destek vermeyi amaçladığını belirtti. İDOK YK üyesi Ömer Bilgin, etkinliklerde dost sohbetleri, gün etkinlikleri, ramazan iftarları, yılbaşı kutlamaları, tren ve tekne turları, çadır kampları, doğum günü etkinliri gibi farklı alanlarda da faaliyetler gerçekleştirdiklerini de söyledi. Kültür turları, yürüyüş ve fotoğraf çekimi etkinlikleriyle Türkiye´nin her bölgesini gezip gördüklerini belirten Bilgin, “Etkinlikler 18 yaş üstündeki herkese açık. 18 yaş altındakilerse aileleriyle etkinliklerimize katılabilmektedir. Etkinliklerimiz facebooktaki grup sayfasında yayımlanmakta ve üyelerimize sosyal paylaşım kanalları ile davet gönderilmektedir. Etkinliklerimize ilk kez katılacaklar, Akay Salmanoğlu ve bana telefonla bilgi vermekte, sürekli yürüyüşe katılan üyelerimizin ‘katılıyorum´ demesi yeterli olmaktadır. Amatör bir grubuz. Üyeler etkinliklere görüllü katılıyor. Riski kabul ediyorlar ama buna rağmen ilkyardım çantamız, böcek sokmaları dahil her türlü donanıma sahip ve etkinliklerimizde mutlaka bir sağlıkçı arkadaşımız bulunuyor. Yürüyüşlerde ip, halat ve merdiven gibi araç gereçler yanımızda hazır bulunduruluyor” değerlendirmesini yaptı.

Gençlerin doğa yürüyüşü
Ehlen Dergisi çatısı altında birleşen gençler doğa yürüyüşü geleneğini sürdürüyorlar. Hafta snu Harbiye Kule Restaurant, Harbiye Hz. Hamza Ziyareti Döver, Hz. Zahir Ziyareti güzergahında yapılan yürüyüşte gençler şarkı söyledi, halay çekti. Doğa yürüyüşüy ile ilgili değerlendirmede bulunan Yusuf Emir, ”Çevreyi, doğayı ve kültürümüzü tanıma, dayanışma ve kaynaşma yürüyüşlerimiz devam ediyor. Bu yürüyüşümüzde farklı bir dağ yolundan geçilerek, başlanğıç noktasında yürüyüşümüzü bitirmiş olduk. Yürüyüşe Harbiye´den 30, Samandağ´dan 45 ve Defne´den de 10 kişi katıldı. Samandağ ile Harbiye arasındaki bağları güçlendirip, doğayı tanıyıp kültürümüzü korumaya devam edeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: Fotoğraflayarak keşfediyorlar

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00