Fransa Büyükelçisi İsabelle Domont Hatay’da

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi İsabelle Dumont, İsviçre’de yaşayan Fransız çağdaş sanatçı Saype’in Defne’de gerçekleştirdiği eserin açılışı dolayısıyla Hatay’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

HATAY 13.10.2023 16:12:00 0
Fransa Büyükelçisi İsabelle Domont Hatay’da

Türkiye’deki görevine 6 hafta önce başlayan ve ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştiren Büyükelçi Domont’un ilk durağı Dörtyol’du. Fransa’nın desteğiyle Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve 2022’de faaliyete geçen Dörtyol Devlet Hastanesini ziyaret etti, hastanenin inşaat tekniğiyle ilgili bilgi aldı. Deprem izolatörleriyle donatılan hastane, 6 Şubat depremlerine dayanmış, gönüllü sağlık gruplarının da desteğiyle ilk yardımların, kritik ameliyatların gerçekleştirildiği sağlık kuruluşu olmuştu.

Büyükelçi Dumont daha sonra İskenderun'daki Fransız mezarlığını ziyaret ederek, “Fransa için ölenleri" saygıyla andı. Ardından İskenderun’nun zengin kültürel ve dini mirasını oluşturan camisini ve kiliselerini ziyaret eden Domont, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği yönetimiyle biraraya geldi, Fransa Büyükelçiliğinin de destek verdiği deprem sonrası çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İsviçre’nin Türkiye Büyükelçiliği de paylaşımında, “Saype'nin yeni sanat eserinin bugün Defne/Hatay'da açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Deprem mağdurlarıyla dayanışma. Harika işbirliği için Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont'a teşekkür ederiz” dedi.

Deprem bölgesine destek mesajı

Büyükelçi İsabelle Dumont, son olarak 6 Şubat depreminde etkilenen bölgelerine destek verilmesi gerektiğini hatırlatan, Fransa ve İsviçre’nin desteklediği sanatçı Saype’ın Defne'de gerçekleştirdiği devasa eserin açılışına katıldı. Çevreye duyarlı ve bir mesaj niteliğindeki devasa freskleriyle tanınan Saype, Şubat 2023 yaşanan depremin yıktığı bölgeye destek çalışmalarının sürdürülmesi gerektiğini hatırlatan “Duvarların Ötesinde” projesinin yeni etabını Hatay’da gerçekleştirdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19