Gadir-Hum Bayramı

Yarın kutlanacak

GÜNCEL 17.08.2019 10:13:07 0
Gadir-Hum Bayramı

Akın Bodur/İskenderun

Gadir-Hum Bayramı, yarın (18 Ağustos Pazar) kutlanacak. Akdeniz Bölgesindeki Arap Alevi toplumu için Gadir-Hum Bayramı, en önemli bayramlar arasında yer alıyor. Antakya Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Derneği Vakfı (EHDAV), yarın 'Hz. Ali-Gadir Hum Bayramı ve kardeşlik' konulu bir konferans düzenleyecek. Antakya Anemon Otelinde saat 19.30´da başlayacak.

Antakya´da Gadir hum konferansı
Ş. Habib Yılmaz´ın Kuran-ı Kerim okuyacağı konferansın konuşmacıları ise EHDAV Başkanı Ali Yeral, Suriyeli Ehl-i Beyt Aliyi Ş. Muhammet Rıta Hatem, İran Tebriz Vakıflar genel Başkanı Dr. Seyyit Şehabettin Hüseyni, Alivi İnaç Birliği Vakfı Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Azerbaycan Ehl-i Beyt Meddahı Rıza Igıdoğlu, Seyyitler ve Şerifler Derneği Başkanı Dr. Seyyit Hüseyin Zerraki, Lübnan Tam Nehcul Belağa yazarı Seyyit Sadık Musevi olacak.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Gadir-Hum Bayramına ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Gadir-Hum Bayramı Alevi vatandaşlar için oldukça önemli ve anlamlı bir bayramdır. Alevi inanışının temeli sayılan bu bayramda sevgi ve barış egemen olur, varsıl yoksulla paylaşır, küsler barışır, toplumsal dayanışmanın yoğunluk kazandığı bu günde ekmek ve inanç paylaşılır. Güzel duygularla ve mesajlara vesile olan Gadir-Hum Bayramı yüzlerce yıldır aynı coğrafyayı aynı kaderi paylaşan farklı kültürler tarafından hoşgörü ve saygıyla kabul görmüştür. Hz. Ali barışın ve sevginin dili; hakkın ve adaletin timsalidir. Böylesine güzel duygular uyandıran bu bayramın coğrafyaya ve tüm insanlığa barış ve hoşgörü getirmesini, yüzlerce yıldır bir arada yaşadığımız hangi dine ve ırka yâda mezhebe bağlı olursa olsun kardeş olarak kabul ettiğimiz bu coğrafyanın tüm renkleriyle olan kardeşlik bağlarımızı daim kılmasını diliyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22