Gastroenteroloji merkezi hizmete açıldı

İskenderun Palmiye Hastanesi Gastroenteroloji Merkezi´nin basın tanıtımı hastane ve birim yönetiminin katılımıyla yapıldı.

SAĞLIK 5.11.2021 09:05:05 0
Gastroenteroloji merkezi hizmete açıldı

Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Yılmaz ve hastane yönetiminin katıldığı tanıtımda Genel Müdür Ahmet Ahraz, önemli bir merkezi hayata geçirdiklerini belirtti. Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz ise, “Merkezimizin, bölgenin en iyi Gastroenteroloji haline gelmesi için çalışmaları tamamladık ve önemli bir merkez inşa ettik” dedi.

Gastroenteroloji hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şerif Yılmaz, gastroenterolojinin yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas işlevleri ve hastalıkları konusunda özelleşmiş bilim alanı olduğunu hatırlatarak, karın ağrısı, yanma, ekşime, ağıza acı su gelmesi, ağız kokusu, yutma güçlüğü, kanlı kusma, hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, ishal, makattan kanama, mukuslu dışkılama, titremeli ateş, sarılık, kusma, solukluk, halsizlik, kilo kaybı, açıklanamayan kansızlık, mide ülseri, gastrit, reflü, mide fıtığı, mide kanamaları, pankreatit, siroz, iltihabi bağırsak hastalıkları, polipler, çölyak hastalığı, hepatit B,C, D, safra taşları, Obezite, kolesistit, kolanjit, mide kanseri, bağırsak kanseri, pankreas ve karaciğer kanserleri, akalazya, yağlı karaciğer hastalığı, alkolik hepatitin gastroenteroloji bilim dalının ilgi alanları olduğunu kaydetti.

Tanı ve tedavide bir çok uygulamanın artık İskenderun´da da gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Şerif Yılmaz, merkezin 7 yatıklı birim olarak hizmet yürüteceğini aktardı.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29