Gastronomi evinde aşçılık eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNESCO Hatay Gastronomi Evi´nde eğitim görecek Aşçılık Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

GÜNCEL 3.03.2021 16:32:08 0
Gastronomi evinde aşçılık eğitimi

Antakya/SES

 200 aday arasından seçilen 10 öğrenci, 4 ay sürecek eğitiminde Hatay mutfağının zenginliğini ve inceliklerini öğrenme fırsatı bulacak. Farklı üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümlerinde okuyan öğrenciler, Hatay Gastronomi Evi Aşçılık Okulu´nda mesleki ve kişisel gelişimleri için hem teorik hem pratik eğitim alacak.
Aşçılık okulu öğrencileri ile buluşan ve eğitimin 10 kişi ile sınırlı tutulma sebebinin kursların verileceği alanın kapasitesi olduğunu anlatan Savaş, 'Eğitim alacakların Gastronomi Şehri unvanına sahip mutfağı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Mutfağın tanıtımı için yaptığımız bu çalışmalar Gastronomi Akademisi ile devam edecek. Okyanusa bir taş attık ve bu taşın etkisini arttırmak için çabalıyoruz. Tarih, kültür, medeniyet ve daha nice alanda önemli değerlere sahibiz. Bu değerleri ileri taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Halk Eğitim Merkezi desteği ile açtığımız eğitimi, 10 kişi ile sınırlı tutmak zorunda kaldık. Eğitim alacaklara başarılar dilerim” dedi. Savaş, eşi Nazan Savaş ile birlikte 10 aşçı adayına eğitimlerde kullanacakları önlüklerini verdi. Hatay Gastronomi Evi yöneticisi İpek Aslan ise, “Aşçılık Okulu´muzun startını verdik. Burada kursiyerler teorik ve pratik eğitimlerin yanında iletişim becerilerinin gelişimine yönelik eğitimler de alacak' değerlendirmesini yaptı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04