Gazetecilerin mahalleye girişine engelleme

Arsuz´a bağlı Höyük mahallesinde bugün saat 11.00´de yapılacağı açıklanan ve ani bir kararla ertelenen ‘halkın bilgilendirilmesi toplantısı´ madencilik faaliyetlerine yönelik tepki toplantısına dönüştü.

GÜNCEL 12.10.2020 12:38:35 0
Gazetecilerin mahalleye girişine engelleme

Arsuz´un Höyük mahallesi yöresinde Krommer Mad. Mer. Nak. İth. İhr. San. ve Tic. Ltdi. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Ocağı projesi hakkında yöre halkının katılımı için yapılması planlanan ÇED görüşmesi, Hatay Valiliği tarafından ertelendi. Ertelemenin hafta sonu alındığı öğrenildi.

ÇED ertelendi ama yöre sakinleri meydanda toplandı

ÇED yönetmeliğinin 8. maddesi kapsamında yapılması planlanan ÇED süreci kapsamındaki halkın katılımı toplantısı, görüşmesi, bugün saat 11.00´da Höyük mahallesindeki Hatay Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda yapılacaktı.
Arsuz kırsalındaki Höyük mahallesi sakinlerinin sabah meydanda toplanıp, yörede krom ocağına karşı tepki göstermeleri üzerine mahalleye giriş engellendi. Arsuz Jandarma Komutanlığı timleri, mahalleye girişi durdurdu, ancak çıkışa izin verdi. Gazeteciler de mahalleye alınmadı. Gazetecilerin haber toplama ve izleme ile halkı bilgilendirme hakkı Anayasa ve Basın Kanunundan yer alıyor.
Mahallede yapılan ve halkın katıldığı toplantıya Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcileri ile yöre sakinlerinin bulunduğu öğrenildi.

Gazetecilerin engellenmesi demokrasiye aykırı

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, basının mahalleye girişinin engellenmesinin demokrasi ile ilgisinin olmadığını söyledi.
Gazetecilerin Höyük mahallesine girişinin engellenmesini değerlendiren Arsuz Belediye Başkanı Güven, şunları söyledi: 'Hiçbir şekilde mahallenin girişinin engellenmesi doğru değil. İnsan istediği yere gidebilir, toplantı yapabilir. Bunun her zaman savunucusu olacağız. Bunun demokrasi ve insan hakları ile bir ilgisi yok. Anlatılacak veya mazur görülecek bir tarafı da yok. Mahallenin giriş-çıkışının engellenmesi, hele basının oraya girip, orlan bitenin halka duyurmasının engellenmesini tasvip etmiyoruz... Bu doğru bir yaklaşım değil.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29