Gazi ve şehit yakınına ´öncelikli tedavi´

Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesinde başlatılan proje kapsamında oluşturulan ´şehit yakını, gazi ve harp malulleri irtibat ve destek noktası´ hizmete girdi.

27.09.2017 11:18:53 0
Gazi ve şehit yakınına ´öncelikli tedavi´

Sağlık Bakanlığının 2017/10 sayılı genelgesi doğrultusunda şehit yakınları ve gazilere sağlık hizmeti sunumunda öncelik tanınması ve askeri personel ile bakmakla yükümlü olduğu kişilere devredilen sağlık kuruluşlarında öncelikli hizmet verilmesi öngörülüyor. 

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hatay Devlet Hastanesinde kurulan ´irtibat ve destek noktasına ilişkin açıklama yapan hastanesi yöneticisi Dr. Mustafa Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: 'Türk askeri, polisi, güvenlik korucusu; dünyanın en alçak terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Gözünü kırpmadan şehitlik ve gazilik makamına yürüyen Türk milletinin tüm fertlerinin 15 Temmuz ihanetine karşı sergiledikleri destansı direnişi asla unutulmayacak. Tüm şehit yakınları, gazi ve ailelerinin onurlu duruşlarını gerçekten imrenerek takip ediyoruz. İyileşir iyileşmez görev yerine dönmek ve silah arkadaşlarına katılmak isteyen gazilerimize asla borcumuzu ödeyemeyiz. Şüphesiz ki canlarını bu topraklar için feda etmiş kahramanlarımıza vefa borcumuzu ödememiz mümkün değil. Fakat bizler kahraman şehitlerimizin aile ve yakınlarının kendilerini daha özel hissetmeleri ve yanlarında olduğumuzu gösterebilmek için onlara özel hastane konforu sağlayacak bir proje hazırladık. Hatay Devlet Hastanesine yakışır bir uygulama olan proje kapsamında hastanemize gelen şehit, gazi ve yakınları için ayrı bir hizmet bankosu ile görevli personel tahsis edildi. Gelen şehit yakınları ve gazilerimize hastane içinde yardımcı olacak, hastayı polikliniğe kadar götürecek, tüm iş ve işlemleri tamamlanmasına kadar birlikte hareket edecek. Şehit ve gazi yakınları hastanemize geldiklerinde sıra beklemeden muayene edilecek. Günün hangi saatinde gelirse gelsin öncelikli hasta olacaklar. Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen bu proje Hatay´da ilk uygulama olacak.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22