Gaziantep yoluna bağlantı sağlandı

Hassa´ya bağlı Aktepe Mahallesi Nihat Erim Caddesi´ni Gaziantep yoluna bağlayan köprü ulaşıma açıldı.

29.07.2017 08:48:18 0
Gaziantep yoluna bağlantı sağlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve açılışı törenle gerçekleştirilen 24 metre uzunluğunda 10 metre genişliğindeki köprünün 420 bin liraya malolduğu belirtildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü savaş´ın yanısıra CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, CHP Hassa İlçe Başkanı Haydar Ergüneş, Aktepe Mahalle Muhtarı Mehmet Demirci, şehit babaları Mustafa Çito, Mehmet Tuhal´ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Aktepe Mahalle Muhtarı Mehmet Demirci, Fransızlar döneminden kalma eski köprü yerine yeni köprüyü mahalleye kazandırmasından dolayı HBB Başkanı Lütfü savaş´a teşekkür etti.

Savaş: Hatay´ı birlikte inşa ediyoruz
Hassa´ya gerçekleştirilen çalışma ve hizmetler hakkında bilgi veren HBB Başkanı Lütfü Savaş da Hatay´ı birlikte yeniden inşa ettiklerini söyledi. Başkan Savaş, Hassa´ya yapılan hizmetlerle ilgili şunları belirtti: “Hassa´ya yapılan genel hizmetler, 71 km sathi kaplama, 38 adet menfez, 522 metre istinat duvarı, 80 metre taş duvar, 155.815 metrekare parke taşı, iki adet köprü, 4 km beton asfalt, 10 eğitim ve ibadethanenin bakım ve onarımı işleri yapıldı, maliyeti 310 bin 150 lira olan Hassa-Çınarbaşı İsale Hattının 3415 metresi yapıldı. 2014-2017 tarihleri arası maliyeti 3 milyon 930 bin olan ve toplam olarak 104 bin 143 metre içme suyu hattı döşendi. 2014-2017 tarihleri arası 54 bin 624 metre kanalizasyon hattı döşendi. Hassa 15 Kasım Gürhan Ergüneş Parkı yenileme ve çevre düzeni çalışmaları gerçekleştirdik. Hassa´da Ardıçlı Sulama tesisini yapımını bitirdik. Mazmanlı ve Kürecik tesis onarımı tamamlandı. 30 Büyükşehir Belediyesi içinde altyapıya en çok önem belediye olarak ilk sıradayız. Her zaman söylediğimiz gibi “birlikte çalışıyoruz, birlikte Hatay´ı yeniden inşa ediyoruz.”

500 bin imza siyaset üstü çalışmayla…

Suriye´de yaşanan yangına rağmen Hatay´daki huzurun dünyaya örnek olmaya devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bugün dünden daha fazla kenetlenmek gerektiğini vurguladı. Savaş, “Yanı başımızda meydana gelen ve baştan beri tasvip etmediğimiz olayların etkisiyle 14 ülkeye demir çelikten, narenciyeye, çimentoya, filtre sektörüne kadar ihracat yapamaz hale geldik. Yoğun göç alan yerlerden biri olmamız ve Suriyeli misafirlerimizin kendilerine ait iş yerlerini burada açmaları nedeniyle kendi esnafımız zor durumda kalmıştır. Aynı zamanda onların ucuz iş gücü bizim kendi gençlerimizi işsiz bırakmaktadır. Bu durumları da göz önünde bulundurarak siyaset üstü bir çalışma başlattık. Şu an 4. teşvik bölgesinde yer alıyoruz. Hassa´ya bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanıyor ve biz de bunu destekliyoruz. Organize sanayinin büyümesi ve yatırımların buraya gelmesi için bizim de 5. Teşvik bölgesinde yer almamız gerekiyor. 5.teşvik bölgesinde yer almak için büyük bir kampanya başlattık. 500 bin imza toplayıp 5.teşvik bölgesinde olmak istediğimizi Ankara´ya göstermek istiyoruz. Daha çok yatırımın buraya gelmesini gençlerimizin işsizlik oranını daha çok düşmesini kentimizin refah düzeyinin artması için tüm halkımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04