Gaziler, protokolla yemekte buluştu

Gazileri onurlandırmak ve onlara duyulan minnet duygularımızı ifade edebilmek için kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Antakya´da yemek düzenlendi.

23.09.2017 08:59:21 0
Gaziler, protokolla yemekte buluştu

Antakya Savon Otel´deki yemeğe, gaziler ve yakınları ile şehitl yakınlar, Hatay Valivekili Nursal Çakıroğlu, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu ve Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Albay. Uğur Ertekin, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Emniyet Müdürvekili Soner Bal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı da katıldı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun Kuran-ı Kerim okuduğu yemekte, ülkenin birlik ve beraberliği için dua edildi. Yemekte konuşan Hatay Valisivekili Çakıroğlu, 19 Eylül´ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verildiği tarih olması nedeniyle her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsattı. Çakıroğlu, 'Bu anlamlı günde akşam yemeği vesilesiyle Türk milletinin gerçek kahramanlarıyla bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Sizler, kutsal değerlerimizi, milletimizi, vatanımızı korumak uğruna; ömür sermayesini, aziz canını hiçe sayan gazilerimiz ve yakınları olarak bizim en kıymetli misafirlerimizsiniz' dedi.
Şehit ve gaziler sayesinde bu topraklar üzerinde özgürce yaşandığını belirten Çakıroğlu, valilikten yapılan açıklamaya göre, şunları söyledi: 'Milletçe sizlere minnettarız. Sizlere borçluyuz. Ne yaparsak yapalım bunun ödenmeyeceğini de biliyoruz. Yine de aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli ailelerini kendi ailemiz bilip, maddi manevi her anlamda yanlarında olmayı kutsal bir vazife saymışızdır.Bu yüzden milletimiz daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Bu vesileyle devlet olarak da tüm imkânlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim.'


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00